Fotografijų parodos ,,Mano kelionė Lietuvai“ pristatymas

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Šylių filiale gruodžio 14 dieną vyko popietė, skirta akcijai „Knygų Kalėdos“. Fotografijų parodos ,,Mano kelionė Lietuvai“ autorė Vilija Eičienė pristatė savo darbus. Ji dalyvavo konkurse ,,Mano kelionė Lietuvai“. Tai žaismingas žaidimas, skirtas Lietuvos šimtmečiui, kviečiantis atrasti įdomiausias Lietuvos vietoves, gražiausius gamtos kampelius ir įspūdingą praeities kartų palikimą. Nuo 2017 m. birželio 1 d. iki 2018 m. vasario 16 d. reikėjo surinkti 100 taškų, o taškai buvo renkami aplankant įdomiausias, gražiausias Lietuvos vietoves.

Projektas buvo sudarytas iš kelių kategorijų: PAMATYK – reikėjo aplankyti siūlomus objektus; PAJAUSK – reikėjo atlikti lietuvių tradicijas pristatančias užduotis; ŠVĘSK – reikėjo nepraleisti lietuviškų švenčių, fiksuoti jų akimirkas ir įkelti į savo žaidėjo profilį. Taip per aštuonis su puse mėnesio V. Eičienė aplankė visą Lietuvą ir rinko taškus, fiksavo gražiausius Lietuvos kampelius, įamžino ne vieną valstybinę šventę.

Projekto idėja – paskatinti Lietuvos žmones daugiau keliauti po mūsų šalį bei pažinti jos unikalumą.

Parodos autorei pavyko įgyvendinti projektą. Ji surinko 100 taškų, pamatė daug gražių ir nuostabių Lietuvos vietų, viską užfiksavo nuotraukose.

LR Kultūros ministerija įvertino V. Eičienę padėkos raštu ir mažu analogišku Stelmužės ąžuoliuku, kuris dar yra auginamas, o bus įteiktas tik 2020 m.

Projekto dalyvei palinkėta ir toliau džiuginti nuostabiomis fotografijomis, kurios dažnai yra parodomos per TV3 televiziją po laidos „Vakaro žinios“.

Eičienės fotografijų paroda Šylių bibliotekoje veiks visą mėnesį. Kviečiame apsilankyti!

 

Vida Mišeikienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Šylių filialo bibliotekininkė

 

Spausdinti
Facebook komentarai