Pasibaigusi akcija „Knygų Kalėdos“ skaitytojams dovanojo naujų knygų ir skaitymo džiaugsmą

Besibaigiant 2018-iesiems Lietuvoje prasidėjo akcija „Knygų Kalėdos“, skleidžianti žinią – dalinkimės skaitymo šviesa ir dovanokime knygų bibliotekoms. Pamario krašto žmonės yra skaitantys ir mėgstantys knygas, nes kasmet jie išlieka neabejingi šiai akcijai ir dovanoja knygas savo bibliotekoms.

Dažnai skaitomiausios knygos bibliotekoje tenka ilgokai palaukti. Vieno ar kelių bibliotekos turimų populiarios knygos egzempliorių nepakanka, todėl susidaro eilė norinčių ją perskaityti. Kai kuriems skaitytojams knygą tenka perskaityti tik po kelių mėnesių. Dėl šios priežasties aštuntosios akcijos „Knygų Kalėdos“ bičiuliai ir geradariai buvo kviečiami dovanoti labiausiai laukiamų knygų savo bibliotekoms ir taip prisidėti prie skaitytojų svajonių išsipildymo.

Dovanotų populiarių lietuvių ir užsienio autorių knygų vaikams, paaugliams ir suaugusiems sulaukė Šilutės F. Bajoraičio viešoji biblioteka ir jos filialai. Knygos buvo dovanojamos ne tik pagal sudarytą labiausiai laukiamų knygų sąrašą, gauta ir kitokių leidinių. Biblioteka džiaugiasi sulaukusi  685 dovanotų knygų už 2 986,73 Eur. Viešoji biblioteka gavo 117 knygas, Švėkšnos filialas – 131, Žemaičių Naumiesčio filialas – 66, Rusnės filialas – 67, Katyčių filialas – 52, Vainuto filialas – 51, Kintų filialas – 51, Pašyšių filialas – 47, Usėnų filialas – 28, Grabupių filialas – 24, Traksėdžių filialas – 15, Vilkyčių filialas – 14, Gardamo filialas – 11, Ramučių filialas – 6, Bikavėnų filialas – 5.

Pagrindiniai akcijos „Knygų Kalėdos“ geradariai – per 130 Pamario krašto skaitytojų ir lankytojų. Kasmet Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Katyčių filialui knygas dovanoja Katyčių ir Stubrių bendruomenės, Juknaičių bibliotekai – Juknaičių bendruomenė, Švėkšnos bibliotekai – Klaipėdos miesto ugdymo įstaigų bibliotekininkai. Esame dėkingi ir VšĮ „Pamėginčius“ už dovanotas knygas.

Dėkojame Jums už Jūsų gerumą ir dovanotas knygas Pamario krašto bibliotekų skaitytojams.

 

Informacijos skyriaus vedėja
Sandra Jablonskienė

Spausdinti
Facebook komentarai