Kultūros taryba parėmė projektą „Bibliotekos sociumas“

 

Gruodžio pabaigoje Lietuvos kultūros taryba skyrė dalinį finansavimą (4 000 Eur) Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos projektui „Bibliotekos sociumas“ (vadovė Sandra Jablonskienė).

Tikslas – telkti ir aktyvinti vietos bendruomenes, kuriant ir pritaikant į bendruomenę orientuotą tvarią kultūrinę aplinką. Tęstinis projektas „Bibliotekos sociumas“ jungs įvairių socialinių grupių, amžiaus, profesijų, išsilavinimo, požiūrių žmones. Projekto veiklos yra orientuotos į vietos bendruomenių stiprinimą, kviečiant jas į intelektualius žaidimus, protų mūšius, muzikinius ringus, varžybas, konkursus ir kt.

Žaidimai jau seniai yra tapę tiek mokymo instrumentu, tiek intelektine pramoga, kuri tampa specifiniu pažintinės ir kūrybinės veiklos modeliu. Įgyvendinant projektą Vainute (Šilutės r.) bus surengtas protų mūšis „Paimk iniciatyvą į savo rankas“ į kurį bus kviečiamos Vainuto seniūnijos, aplinkinių gyvenviečių, kaimelių bei šalia esančio Tauragės rajono bendruomenės. Kartu su Šilutės rajono policijos komisariatu bus surengtos jau tradicinėmis tapusios žaidynės „Gink, saugok, padėk, bet išlik…“ , skirtos Angelų sargų arba Policijos dienai. Stiprinant bendruomenes bus surengtos tradicinės intelektualios žaidynės „Bendruomenių susirėmimai“, skirtos Vietos savivaldos dienai. Šis renginys, kaip ir kasmet, suburs labai dideles auditorijas dalyvių, jame dalyvaus net 11 Šilutės rajono seniūnijų bendruomenių komandos ir jų sirgaliai, žiūrovai. Vyks komandinės varžybos „Žinių klubas  „Esu saugus, nes žinau“, keliaujantys muzikiniai ringai „Spauskim gazą!“ vietos bei Šilalės bendruomenėms. Kintuose Šilutės rajonų mokymo įstaigų komandoms, jaunimo organizacijoms, asociacijoms ir kitoms bendruomenėms vyks varžybos „Ultra siautulingai“. Ugdant bendrojo ugdymo mokyklų mokinių teisines žinias vyks teisinių žinių konkursas „Temidė“. Siekiant mažinti socialinę atskirtį ir į projekto veiklas įtraukiant Švėkšnos „Diemedžio“ ugdymo centro globotinius, Šilutės pradinio ugdymo auklėtinius ir jų tėvelius, šeimynas bus surengtas kalėdinis maratonas „Kalėdų Kalėdos…“, skirtas lietuvių papročiams, tradicijoms.

Projekto „Bibliotekos sociumas“ veiklos bus vykdomos bendradarbiaujant su nevyriausybinėmis organizacijomis, valstybinėmis ir socialinėmis institucijomis, jaunimo organizacijomis, mokymo įstaigomis, kt.

 

Žaneta Jokužytė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Informacijos skyriaus vyresn. bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai