Ateik savanoriauti į biblioteką!

Savanoriška veikla sudaro galimybes jaunam žmogui mokytis, pažinti naujas sritis, išsiaiškinti profesinius polinkius, viską atliekant patyriminiu būdu, taip pat, skirti savo laiką tiems, kas laukia pagalbos ar dėmesio.

Šilutės Fridricho Bajoraičio viešoji biblioteka nuo 2016 m. tapo akredituota organizacija, galinčia oficialiai priimti savanorius pagal projektą „Atrask save“. Nuo tada bibliotekoje kasmet atsiranda jaunuolių, norinčių savanoriauti.

2018 m. lapkričio 29 d. Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministrė J. Petrauskienė pasirašė įsakymą, kuriuo patvirtintas Jaunimo savanoriškos tarnybos įgytų kompetencijų pripažinimas stojant į aukštąsias mokyklas. Savanoriai turi galimybę gauti papildomą 0,25 balą stojant į aukštąsias mokyklas. Konkrečiai balai galės būti skiriami už bent 6 mėnesių (iš viso 240 val.) veiklą nacionalinėje „Jaunimo savanoriškoje tarnyboje“ arba bent 3 mėnesių tarptautinę savanorišką veiklą pagal programas „Erasmus+“ ir „Europos solidarumo korpusas“.

Šilutės rajono savivaldybės F. Bajoraičio viešoji biblioteka kviečia savanoriauti visus norinčius jaunus, entuziastingus, savęs ieškančius jaunuolius, kurie nori sužinoti, ką galima įdomaus nuveikti bibliotekoje, įgyti naujų žinių ir kompetencijų, turi idėjų ir nori jas įgyvendinti. Savanoriškos veiklos metu galėsite susipažinti su bibliotekoje veikiančiais skyriais, veiklomis, darbo pobūdžiu, LIBIS (Lietuvos integrali bibliotekų informacijos sistema), talkinti bibliotekos darbuotojams registruojant, aptarnaujant, informuojant, individualiai dirbant su skaitytojais, susipažinti su bibliotekos vykdomais projektais ir jų veiklomis, padėti bibliotekos darbuotojams renginių, protų turnyrų, muzikinių ringų, interaktyvių šokių ir kt. organizavime, užduočių rengime, rengiant ir pristatant literatūrines ir menines parodas, susipažinti ir padėti bibliotekos darbuotojams kraštotyrinių duomenų apie rajoną rinkime ir tvarkyme. Suteikiame galimybę kartu su bibliotekos darbuotojais mokytis, mokyti ir dalintis žiniomis su kitais. Naujųjų technologijų gerbėjai turi galimybę išmokti robotikos, programavimo, 3D modeliavimo, bepiločių skraidyklių valdymo, išbandyti virtualią realybę ir kt. Savanoriai taip pat gali siūlyti savo idėjas ir jas pagal galimybes įgyvendinti.

Kad savanoris, besimokantis 12 klasėje, spėtų gauti minėtą balą jam veiklą reikia pradėti vykdyti ne vėliau kaip sausio 15 d. Registracijos anketą galima rasti www.jrd.lt puslapyje.

Akvilė Tamošiūnė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Informacijos skyrius

Spausdinti
Facebook komentarai