Pilietinė akcija „Atmintis gyva, nes liudija“

Kasmet visoje Lietuvoje minint sausio 13-osios įvykius prisimename, koks ryžtingas žmonių nusiteikimas ginti Lietuvos laisvę buvo prieš 28 metus. Prisimename tų įvykių dalyvius ir liudininkus uždegdami jų atminimui žvakeles. Susitelkę malda ir daina jie buvo stiprūs ir vieningi. Laikas nenumaldomai mus tolina nuo šių įvykių, trindamas iš atminties smulkmenas. Tad mūsų pareiga priminti ir papasakoti apie tai mūsų vaikams. Mūsų pareiga ugdyti meilę gimtajam kraštui, jo istorijai.

Laisvės gynėjų dienai skirta pilietinė akcija „Atmintis gyva, nes liudija“ vyko Juknaičių pagrindinės mokyklos Pašyšių skyriuje. Ikimokyklinio ugdymo grupės ir pradinių klasių mokinukai kartu su mokytojomis tylos minute pagerbė sausio 13-osios įvykių sūkuryje prieš 28 metus žuvusius laisvės gynėjus. Vaikai degino žvakutes, klausėsi pasakojimų, pasipuošė atminimo ženkliukais su neužmirštuolės atvaizdu.

Pasibaigus pamokoms vaikai lankėsi Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Pašyšių filiale, kur vyko stalo žaidimų popietė ,,Pažink Lietuvą“. Jie dar kartą prisiminė Lietuvos istoriją. Geriausiai sekėsi trečios klasės mokiniams Nojui Bartkui ir Emiliui Šedžiui. Anot bibliotekininkės, tik žinantis savo šalies istoriją žmogus gali mylėti ir ginti tai, ką mūsų tėvai bei protėviai sukūrė.

 

Laima Stonienė,
Juknaičių pagrindinės mokyklos Pašyšių skyriaus
pradinių klasių mokytoja

Spausdinti
Facebook komentarai