Ikimokyklinukai atvėrė stebuklingas knygos dureles

Gražią viduržiemio popietę, sausio 18-ąją, Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Bikavėnų filialą aplankė Vainuto gimnazijos Bikavėnų skyriaus ikimokyklinukai, lydimi mokytojos Danguolės Grigalienės. Jie čia atvyko dalyvauti pažintinėje valandėlėje „Atverkim stebuklingas knygų dureles“.

Jaunieji bibliotekos lankytojai buvo supažindinti su bibliotekos taisyklėmis. Susėdę prie stalo vaikai klausėsi bibliotekininkės pasakojimų apie biblioteką bei knygų atsiradimą. Jiems buvo įdomu sužinoti, kokie procesai vyksta, kol knygelės patenka į jų rankeles.

Išklausę Justino Marcinkevičiaus eilėraščio „Keista senutė bibliotekoje“, vaikai skubėjo rinktis jiems patinkančių knygelių.

Robin Sharma rašo: „Knyga – geriausias išmintingo žmogaus draugas“. Skaitymas – prasmingas laisvalaikio leidimo būdas. Skaitydami praturtiname savo žodyną, ugdome kūrybiškumą, geriname rašymo gebėjimus. Vaikas, skaitydamas knygas, skatinamas mąstyti ne tik statiškai, bet ir abstrakčiai. Tad skatinkime vaikus skaityti, juk jie yra mūsų ateitis.

 

Gintarė Bagdonienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Bikavėnų filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai