Grabupių bibliotekos skaitytojų klubo tradicija – skaitant ieškoti ir rasti talentų

Artėjant žiemos šventėms įvairiomis Kalėdų dekoracijomis, žaisliukais bei lemputėmis pasipuošia ne tik visi miestai, bet ir provincijos privatūs namai.

Šią žiemą, kaip ir kasmet, savo namą papuošė grabupiškė Kazimiera Vaivadienė. Tai ji daro jau daug metų, namas tampa pačiu gražiausiu Grabupiuose. Ši idėja kilo prieš 15 metų, kai dukros ir ji nusprendė kurti kalėdinį grožį. Ji sako nieko ypatingo nedaranti, bet Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Grabupių filialo skaitytojų klubo ilgametės skaitytojos nutarė pasidžiaugti jos kūriniu – margaspalvėmis lemputėmis papuoštu namu. Paklausus, kiek tai kainavo, K. Vaivadienė atsakė: ,,Ne piniguose laimė.“

Metai iš metų, ne tik Kalėdų laikotarpiu, ji gražina savo sodybą, augina įvairias gėles, vaiskrūmius ir leidžia visiems gėrėtis savo sukurta aplinka. Pasidžiaugti tikrai yra ko, nors ji pati to talentu nevadina. K. Vaivadienė užkrečia savo talentu ir kaimynus, ir į Grabupius atvykstančius svečius.

Grabupiškės susirinkusios į Grabupių bibliotekos Skaitytojų klubą, pasižadėjo ir toliau su didžiuliu entuziazmu skaityti, bendrauti, džiaugtis mažyčiais pasiekimais.

 

Ingrida Petrikauskienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Grabupių filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai