Kovo 8-osios šventė Inkakliuose

Paminėti Tarptautinę moters dieną jau tapo tradicija Inkakliuose. Šventę surengė Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Inkaklių filialas bendradarbiaudamas su Švėkšnos „Saulės“ gimnazijos Inkaklių daugiafunkciu centru.

Moteris vyrus lydi visą gyvenimą: gimstant, augant, sukuriant šeimą, auginant vaikus. „Moteris – tai ašis, apie kurią sukasi civilizacija“ (Emilis Zolia). Kovo 8-ąją gražiausi žodžiai skiriami moteriai.

Šventę pradėjo Inkaklių vyrai, kurie gėlėmis, dainomis ir žodžiais pasveikino visas susirinkusias moteris. Jie linkėjo moterims visada išlikti žavioms, nuolat besišypsančioms ir laimingoms. Vyrai, atlydėję savo moteris į šventę, joms išsakė pačius gražiausius žodžius.

Šventinėje programoje susirinkusiųjų laukė protų mūšis, kurį parengė Inkaklių filialo bibliotekininkė Daiva Milkerienė. Žinių mūšyje susirungė moterų ir vyrų komandos bei komandas palaikantys žiūrovai.

Nugalėjo, kaip ir reikėjo tikėtis, moterų komanda, nes tądien buvo Tarptautinė moters diena, o Inkaklių vyrai – džentelmenai, siekiantys ne nugalėti, o palaikyti savo moteris. Gerą muzikinę nuotaiką dovanojo Gardamo moterų vokalinis ansamblis „Aušrinė“ (vad. Lina Balčiauskienė).

Pasibaigus šventei visi, kupini geros nuotaikos, keliavo į savus namus, kur moterų laukė malonios staigmenos.

 

Daiva Milkerienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Inkaklių filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai