Teminė popietė „Po Nepriklausomybės vėliava“

Kovo 8 d. Senųjų kaimo tradicijų kultūros centras kartu su Katyčių seniūnija organizavo teminę popietę „Po Nepriklausomybės vėliava“, skirtą Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti. Seniūnijos salė buvo pilnutėlė žmonių. Renginio programa susidėjo iš dviejų dalių. Pradžioje koncertavo Katyčių pagrindinės mokyklos moksleiviai. Jie kartu su savo mokytojom: Rasa Jonaitiene, Virginija Gečaite, Dalia Kriščiūniene paruošė gražią šventinę programą, kurią padovanojo renginio dalyviams. Visus susirinkusiuosius šventės proga sveikino seniūnas Jonas Lukošaitis.

Antroje programos dalyje Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos informacijos skyriaus vedėja Sandra Jablonskienė ir jos komanda organizavo katytiškiams protų mūšį „Paimk iniciatyvą į savo rankas“, parengtą pagal projektą „Bibliotekos sociumas“, finansuotą Lietuvos kultūros tarybos. Protų mūšyje dalyvavo 6 Katyčių seniūnijos komandos: seniūnijos komanda „Auxilia“, Katyčių, Stubrių bendruomenės, Katyčių pagrindinės mokyklos mokytojai, moksleiviai ir senjorų komanda „Draugystė“. Žaidimui abejingų nebuvo. Sirgaliai kartu su komandų dalyviais šoko, dainavo, skandavo. Renginio pabaigoje buvo išaiškintos komandos nugalėtojos. Trečiosios vietos laimėtoja pripažinta Katyčių bendruomenė, antros – seniūnijos komanda Auxilia, pirmos – Katyčių pagrindinės mokyklos mokytojai. Kadangi visos komandos žaidė puikiai, emocingai ir rezultatai skyrės tik mažu taškų skaičiumi – pralaimėtojų nebuvo. Katyčių seniūnas kartu su renginio vedėja Sandra visus apdovanojo. Ypatingai visi džiaugėsi aktyvia moksleivių komanda, kuri jaunatvišku žavesiu ir linksmumu užbūrė ir įsuko visus salėje esančius į šokių sūkurį. Už tai moksleiviai nusipelnė specialaus žaidimo vedėjos prizo.

Ši katytiškių šventė sutapo su Moters diena, tad renginiui artėjant į pabaigą visų čia esančių moterų rankose pražydo pavasariniai tulpių žiedai. Gėles moterims dovanojo Katyčių seniūnas Jonas Lukošaitis ir Stubrių jaunimo organizacijos vadovas Ričardas Stonkus.

 

Senųjų kaimo tradicijų kultūros centro etnografė – vadybininkė
Nijolė Stanelienė

Spausdinti
Facebook komentarai