Skaityti visiems kartu – įdomiau ir smagiau

Kovo 8 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje vyko literatūros ir muzikos rytmetis iš renginių ciklo „Tėveliai skaito vaikams – TOP 2018 metų knygos“. Šį ciklą veda jaunųjų bibliotekos skaitytojų suaugę šeimos nariai. Susitikimo metu buvo pristatyta Violetos Palčinskaitės, Kazio Jokūbėno, Kosto Kubilinsko, Ramutės Skučaitės ir Justino Marcinkevičiaus poetinė kūryba vaikams, kuri yra sudėta į bendrą poezijos knygą „Gražiausi eilėraščiai vaikams“.

Šią knygelę pristatė ne pirmą kartą talkinanti vedant knygos renginius mažiesiems rusniškė keturių vaikučių mama, mėgėjų teatro režisierė, pedagogė Daiva Plikšnienė. Muzikinio knygos pristatymo klausėsi ir į programą įsitraukė lopšelio-darželio „Raudonkepuraitė“ auklėtiniai (mokytojos Žibutė Šaulienė ir Irena Gvildienė).

Knygelę sudaro 40 prasmingų trumpų eilėraščių, kiekvienas iš jų yra iliustruotas spalvingomis Astos Kulikauskaitės iliustracijomis.

Knygos pristatymo metu renginio vedėja skaitė pasirinktas eiles ir jas aptarė su vaikais. Eilėraštis „Sapnas“ padėjo aptarti būseną, kas nutinka, kai yra susapnuojamas sapnas, ypač ne toks, kurio tikėjaisi. Aptartas ir eilėraštis „Choras“, nes jau atbunda gamta ir kas rytą girdisi sugrįžtančių paukščių trelės. Eilėraštyje „Pats valysiu batukus“ vaikai mokomi prižiūrėti savo avalynę, būti tvarkingais.

Renginio metu visi kartu su Daiva Plikšniene, grojusia gitara, dainavo smagias daineles.

 

Vita Gerulienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Vaikų aptarnavimo skyriaus vedėja

Spausdinti
Facebook komentarai