Viktorina „Laisvos Lietuvos takais“

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Traksėdžių filialo bibliotekininkė kartu su Šilutės Martyno Jankaus pagrindinės mokyklos Traksėdžių progimnazijos skyriaus istorijos mokytoja Virginija Petrošiene kovo 8 dieną surengė istorinių žinių viktoriną „Laisvos Lietuvos takais“, skirtą Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai.

Viktorinoje dalyvavo 5 komandos, kurios išsirinko savo kapitonus. Joms reikėjo atsakyti į pateiktus klausimus, kurių teisingus atsakymus tikrino komisija ir vertino taškais nuo 1 iki 5. Viktorinos klausimai sukėlė smagų šurmulį. Dalyviai galėjo pasitikrinti ir pagilinti savo žinias apie Lietuvą ir  Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną, jos reikšmę valstybės istorijai ir šiandieniniam mūsų gyvenimui.

Reikėjo sukurti sveikinimą Lietuvai, panaudojant pateiktus žodžius, bei sukurti patiekalo receptą, kurį būtų galima pasiūlyti valgyti valstybinių švenčių proga.

Geriausiai sekėsi 2-ajai komandai, ji surinko daugiausiai taškų ir visiems įrodė, kad puikiai žino tėvynės istoriją. 5-oji komanda , užėmusi antrąją vietą, atsiliko tik vienu tašku, ji irgi šauniai atliko pateiktas užduotis.

Visiems dalyviams buvo gera proga pasikartoti savo gimtojo krašto bei Lietuvos istoriją, žinias apie svarbiausius įvykius, geografiją, žymias vietas, iškilias asmenybes.

 

Vida Pozniakovienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Traksėdžių filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai