Protų mūšis „Aš ir internetas“

Kovo 25–31 dienomis visoje Europoje vyksta kasmetinė akcija „Skaitmeninė savaitė“ (angl. „ALL DIGITAL Week“), skatinanti naudotis informacinėmis ryšio technologijomis ir ugdyti skaitmeninį raštingumą.

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filialas prisidėdamas prie šios akcijos kovo 25 dieną bibliotekoje surengė protų mūšį „Aš ir internetas“, pagal projekto „Prisijungusi Lietuva“ parengtą medžiagą.

Protų mūšyje dalyvavo Kintų pagrindinės mokyklos antrokai. Tai pirmoji patirtis moksleiviams tokio tipo žaidime. Protų mūšis yra intelektualus komandinis žaidimas, tad mokiniai pirmiausia pasidalijo į 4 komandas: komandą „A“, komandą „C“, komandą „D“ ir komandą „F“.

Rungtynių metu bibliotekininkė pateikė iš anksto parengtus klausimus, kurie buvo rodomi projektoriaus ekrane. Žaidimas suskirstytas į 6 turus: „Saugumas“, „Statistika“, „Trumpiniai“, „Faktai“, „Vaizdai“, „Internetas Lietuvoje“.

Pasibaigus kiekvienam etapui komandos sužinodavo to etapo klausimų atsakymus. Emocijos liejosi per kraštus. Kiek džiaugsmo vaikų akyse teisingai atsakius į klausimą ir šiek tiek liūdesio prašovus pro šalį. Atsakę neteisingai ir sužinoję teisingą atsakymą dalyviai džiaugėsi papildę savo žinių bagažą. Pradinukai daugiau sužinojo apie internetą: kaip ir kada jis atsirado pasaulyje bei Lietuvoje, kaip juo saugiai naudotis. Vaikams buvo įdomu pasitikrinti jau turimas žinias ir įgyti naujų.

 

Vitalija Vyšniauskienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Kintų filialo vyresn. bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai