Skaitmeninio raštingumo mokymai Kintų bibliotekoje

Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filialas dalyvauja projekte „Prisijungusi Lietuva“: efektyvi, saugi ir atsakinga Lietuvos skaitmeninė bendruomenė”.

Kovo 19–28 dienomis Kintų bibliotekoje vyko nemokami skaitmeninio raštingumo mokymai pradedantiesiems „Skaitmeninės technologijos TAU: ateik, sužinok, išmok“. Mokymų trukmė – 18 valandų. Dalyviai mokėsi naudotis kompiuteriu, rengti tekstinius dokumentus; saugiai naršyti internete bei rasti aktualios informacijos; naudotis elektroninėmis valdžios, verslo ir laisvalaikio paslaugomis; dalintis informacija bei bendrauti internetu su artimaisiais ir draugais. Baigę mokymus dalyviai atliko testą, skirtą pasitikrinti įgytas žinias. Išlaikę testą visi besimokantieji gavo pažymėjimus. Projektas finansuojamas Europos regioninės plėtros fondo ir Lietuvos valstybės biudžeto lėšomis.

Jau įgiję pagrindinių skaitmeninių įgūdžių kviečiami į nemokamus 6 valandų trukmės mokymus, kur bus galima mokytis šių programų: „Bendradarbiavimas Tau. Bendrauk ir dalykis turiniu internete: efektyvus laiko planavimas ir bendravimas“; „Bendradarbiavimas Tau. Bendrauk ir dalykis turiniu internete: skaitmeninių nuotraukų apdorojimas ir saugus dalijimasis“; „Bendruomenės Tau: būk aktyvus, unikalus ir verslus: atsakingas turinio skelbimas internete ir saugus naršymas“; „Karjeros galimybės Tau: inovatyvus savęs pristatymas“.

 

Vitalija Vyšniauskienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Kintų filialo vyresn. bibliotekininkė

 

Spausdinti
Facebook komentarai