Susitikimas su žurnaliste Rūta Janutiene, naujoje savo knygoje atskleidusia šešėlinį Lietuvos elito gyvenimą

Kovo 28 dieną pilnutėlėje Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos salėje vyko susitikimas su naujos knygos „Ir saugok mus nuo piktojo“ autore Rūta Grinevičiūte-Janutiene –žurnaliste, redaktore, televizijos laidų vedėja. Renginį vedė ir knygą pristatė redaktorė Aurelija Tubaitė-Aleškevičienė.

Tiriamosios žurnalistikos karaliene tituluojama R. Janutienė yra išleidusi tris prieštaringai vertinamas knygas: „Nuslėptoji Williams atėjimo istorija“ (1999), už kurią žurnalistei įteikta Vinco Kudirkos premija, „Raudonoji Dalia“ (2013), „Dinastija. Landsbergių išgyvenimo istorija“ (2014).

Naujoji R. Janutienės knyga „Ir saugok mus nuo piktojo“ parašyta remiantis dviejų gerai žinomų kalinių, nuteistų iki gyvos galvos, Vlado Belecko ir Henriko Daktaro pasakojimais apie šešėlinį Lietuvos elito gyvenimą, kurio veikėjai – teisėsaugos šulai, kunigai, politikai, menininkai, verslininkai ir garsūs žurnalistai. Knygoje gausu nuotraukų iš asmeninių H. Daktaro ir V. Belecko albumų.

Knygoje, primenančioje gerai parašytą detektyvą, atskleidžiama, kaip veikė nusikaltėlių pasaulis, kaip jie vogdavo, kaip tardavosi, kaip išsisukdavo, ką papirkinėdavo, kiek kainuodavo išsipirkimas iš teisėsaugos. H. Daktaras ir V. Beleckas tiesiog papasakojo savo gyvenimo istorijas, nieko nenutylėdami.

Renginio metu žurnalistė R. Janutienė atsakė į renginio dalyvių klausimus, kurie buvo susiję ne tik su minėta knyga, bet ir kitomis šiuolaikinio gyvenimo aktualijomis. Susirinkusieji turėjo galimybę įsigyti knygą ir gauti autorės autografą.

 

 

Virginija Degutienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Skaitytojų aptarnavimo skyriaus bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai