Skaitmeninė savaitė Katyčių bibliotekoje

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Katyčių filiale kovo 27 dieną vyko internetinis seminaras „Bankas be kodų kortelių: praktiniai patarimai“. Seminaras vyko pagal projektą „Prisijungusi Lietuva“: efektyvi, saugi ir atsakinga Lietuvos skaitmeninė bendruomenė”. Susirinkusieji susipažino su bankų teikiamomis naujomis paslaugomis, išgirdo daug naudingų patarimų, kaip paprastai ir saugiai galima prisijungti prie savo elektroninės bankininkystės paskyros.

Bibliotekoje besilankantys moksleiviai dažnai bibliotekininkės prašo padėti paruošti pristatymą su „Microsoft PowerPoint“ programa, todėl Skaitmeninės savaitės metu Katyčių filiale vyko užsiėmimas „Efektyvus pristatymų ruošimas su „Microsoft PowerPoint“ programa“, dalyvaujant Katyčių pagrindinės mokyklos vyresnių klasių mokiniams.

Užsiėmimo metu mokiniai pagilino žinias, kaip sukurti atskiras skaidres. Jie išmoko susirasti skaidrės šabloną, pridėti ar panaikinti skaidrę, paruošti darbo sritis, įtraukti tekstą, figūras, paveikslėlius, animaciją, peržiūrėti ir praktiškai panaudoti „Microsoft PowerPoint“ pateikties kūrimo pagrindines užduotis.

 

 

Marina Lodusova,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Katyčių filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai