Saugaus eismo dieną surengtos draugiškos komandinės varžybos-konkursas

Balandžio 5 d. Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje vyko komandinės varžybos-konkursas „Žinių klubas „Esu saugus, nes žinau“, skirtas Saugaus eismo dienai. Renginys trečius metus iš eilės organizuojamas bendradarbiaujant su TAVPK Šilutės r. policijos komisariatu.

Šiemet intelektualioje kovoje savo jėgas išbandyti susirinko komandos iš skirtingų bendruomenių: „Moterų seklyčia“, „Bočiai“, „Policijos rėmėjai“, „Saugi kaimynystė“, Trečiojo amžiaus universiteto komanda „TAU“ bei dvi naujokų komandos – Šilutės diabeto klubas „Margainis“ ir Šilutės mišrus choras „Pamario aidas“.

Renginio vedėja Sandra Jablonskienė visus nustebino į salę įskriedama elektriniu paspirtuku, su kuriuo buvo susijęs papildomas klausimas sirgaliams. Susirinkusius pasveikino UAB „Šoferiukai“ vadovas, renginio rėmėjas Simas Knapkis ir pristatė jo įsteigtą pereinamąjį prizą-trofėjų – suvenyrinį automobilį, kuris kasmet atitenka laimėjusiai komandai, o laimėtojų pavadinimas yra išgraviruojamas ant suvenyro. Susirinkusiems S. Knapkis parodė trumpo metražo filmą apie per stebuklą po siaubingos avarijos išgyvenusį jaunuolį, kuris dalinosi savo patirtais išgyvenimais avarijos metu ir po jos, pasakojo apie sudėtingą sveikimo eigą. Jis konkurso dalyviams palinkėjo būti saugiais kelyje ir saugoti kitus.

Tradiciškai kiekviena komanda trumpai prisistatė. Joms reikėjo turėti atributiką, sukurti savo šūkį arba kitaip parodyti savo išmonę ir kūrybiškumą saugaus eismo tema. Intelektualiose varžytuvėse komandos rungėsi atsakinėdamos į klausimus, susijusius su eismo saugumu (pėstieji, dviratininkai, riedutininkai, kelio ženklai, kt.). Varžytuvės-konkursas buvo skirtos ne tik parodyti savo žinias, bet ir jas pasitikrinti, atnaujinti ir įgyti naujų. Visos komandos įveikė iššūkius, pademonstravo puikias saugaus eismo žinias, o iškilusias abejones dėl teisingo atsakymo čia pat išsklaidė saugaus eismo ekspertas S. Knapkis.

Gitaros skambesiais ir dainomis nuotaiką kėlė komandos „Saugi kaimynystė“ narys Valerijus  Volkovas. Renginio vedėja nuotaikingai įsuko visus dalyvius į šokių sūkurį, privertė nuo kėdžių pakilti ir energingai pajudėti imituojant įvairias transporto priemones.

Suskaičiavus rezultatus paaiškėjo pirmos trys daugiausiai taškų surinkusios komandos. Antrą ir trečią vietą užėmusios komandos pelnė po 15 taškų, tačiau greičiau atsakinėjo Trečiojo amžiaus universiteto komanda „TAU“, todėl „Policijos rėmėjų“ komanda liko trečioje vietoje. Pirmąją vietą šiemet iškovojo „Saugios kaimynystės“ komanda. Jai ir atiteko verslininko S. Knapkio įsteigtas pereinamasis prizas-trofėjus bei pagrindinis laimėtojų prizas. Antrosios ir trečiosios vietos laimėtojai irgi buvo apdovanoti prizais, o likusios komandos – paguodos prizais.

Visus komandų dalyvius TAVPK Šilutės r. policijos komisariato bendruomenės pareigūnė Nerija Ropienė „surakino“ saugiais antrankiais, jiems įteikdama ant rankos dėvimus atšvaitus. Naujokų komandoms „Margainis“ ir „Pamario aidas“ ji padovanojo puodelius su policijos atributika. N. Ropienė dėkojo bibliotekai už ilgalaikę partnerystę ir kvietė susirinkusius vaišintis TAVPK Šilutės r. policijos komisariato dovanotu tortu.

Renginys vykdytas ir prizai dalyviams įsteigti įgyvendinant Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos projektą  „Bibliotekos sociumas“, finansuotą Lietuvos kultūros tarybos.

 

 

Akvilė Tamošiūnė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Informacijos skyriaus vyresn. bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai