Žodžio varžytuvės Pašyšių bibliotekoje

Balandžio 2-oji – žymiojo danų pasakininko Hanso Kristiano Anderseno gimimo diena, kuri nuo 1967 m. pasaulyje minima ir kaip Tarptautinė vaikų knygos diena. Tą dieną bibliotekose vyksta vaikų literatūros renginiai, parodos, susitikimai su vaikų knygos kūrėjais.

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Pašyšių filiale balandžio 5 d. vyko literatūrinio žodžio varžytuvės ,,Pabirę knygos puslapiai“. .Paminėti šią dieną Pašyšių bibliotekininkė pakvietė Juknaičių pagrindinės mokyklos 2 klasės ir Pašyšių skyriaus mokinius.

Renginio pradžioje bibliotekininkė vaikus pasveikino lietuvių vaikų rašytojo Tomo Dirgėlos mintimis apie knygas, trumpai priminė Tarptautinės vaikų knygos dienos istoriją ir pakvietė išbandyti savo jėgas varžytuvėse. Susiskirstę komandomis, susipažinę su varžytuvių taisyklėmis kartu su bibliotekininke vaikai leidosi į kelionę po knygų pasaulį. Pirmojo turo ,,Apie knygas ir apie autorius“ metu dalyviai atsakinėjo į klausimus apie lietuvių vaikų rašytojus ir jų kūrybą. Antrajame ture,, Kas jose gyvena“ visi turėjo progą kartu su knygų personažais pakeliauti po pasakų šalis, aplankyti ,,Ozo šalies karalystę“, kartu su Ferdinandu ir Pū pasisvečiuoti knygos ,,Keksiukas po pagalve“ personažo Paulos namuose, pasiklausyti įdomių istorijų apie daiktus, sudėtas Kęstučio Kasparavičiaus knygoje, bei padėti Emiliui, knygos „Emilio laiškas“ veikėjui, nunešti jo laišką viso pasaulio vaikams.

Trečiojo turo ,,Literatūrinės šėlionės“ metu visi kartu sprendė literatūrinius galvosūkius, minė mįsles ir prisiminė vaikų dainą. Atlikdami kūrybinę užduotį vaikai sprendė žodžio šaradas pagal pasirinktą pasaką.

Vertinimo komisija, mokytojos Daina Endzelienė, Laima Stonienė ir Giedrė Elvyra Šerpytytė, skaičiavo rezultatus, o vaikai visus susirinkusius pradžiugino kartu su muzikos mokytoja Jūrate Šukiene išmoktomis dainelėmis. Skambant muzikos akordams bibliotekininkė paskelbė varžytuvių nugalėtojus, oranžinių komandą, ir apdovanojo visus dalyvius saldžiomis dovanomis bei prizais. Mokytojoms padėkota už geranoriškumą ir nuolatinį bendradarbiavimą.

Anot Kęstučio Kasparavičiaus, gyvendami informacijos gausos, skubos ir lėkimo amžiuje mes visi labai skubame. Knygos, matyt, turi nuostabią savybę – jos padeda neskubėti, tad palinkėta neskubėti ir atrasti skaitymo malonumą.

 

Danutė Adomavičienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Pašyšių filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai