Vilkyčių bibliotekos lankytojai išbandė karpinių meną

Kovo 27 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Vilkyčių filiale vyko edukacinis karpinių užsiėmimas „Miklios rankelės, aštrios žirklelės…“, kurį vedė Violeta Astrauskienė. Šiai meno kūrėjai patinka išbandyti save ir kurti įvairius meninius paveikslus. Tam ji taiko skirtingas dailės technikas: grafiką, karpinių meną, keramiką.

Renginio metu vaikai galėjo susipažinti su karpinių technika, kai iškerpamas ornamentas iš juodo popieriaus ir klijuojamas ant balto pagrindo. Taip sukuriamas juodai baltas paveikslėlis.

Užsiėmimo pradžioje V. Astrauskienė supažindino dalyvius su karpinių atsiradimo istorija, pateikė pavyzdžių, kaip karpiniai buvo taikomi namų buities puošyboje.

Susirinkusius bibliotekos lankytojus ji paskatino pabandyti savo rankomis išsikarpyti karpinį, skirtą papuošti šventiniam atvirukui. V. Astrauskienė atskleidė keletą karpymo meno paslapčių, pademonstravo, kaip nusipiešti eskizą, kaip iš popieriaus išsikirpti velykinius papuošimus.

Dalyviams reikėjo patiems nusipiešti teminį paveikslėlį ir jį iškirpti. Pirmąjį darbelį iškirpti buvo sunku, žirklės neklausė jaunųjų menininkų. Antrąjį darbelį kurti sekėsi daug geriau. Po įtemto ir kruopštaus darbo vaikų darbeliai buvo priklijuoti ant popieriaus ir surengta parodėlė.

Edukacinis karpinių užsiėmimas organizuotas vykdant projektą „Vaikų kūrybiniai prisilietimai“, finansuotą Lietuvos kultūros tarybos ir Šilutės rajono savivaldybės.

 

Palmyra Jančauskienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Vilkyčių filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai