Aido Jurašiaus knygos ,,Pypas ir jo nutikimai“ pristatymas vaikams

Balandžio 19 dieną Šilutės Žibų pradinės mokyklos Grabupių skyriaus 1–4 klasių mokiniai bei jų mokytoja Drąsutė Vaitkevičienė dalyvavo jau ne vienerius metus vykstančiame Metų knygos pristatyme. Šiemet tai buvo Aido Jurašiaus knyga ,,Pypas ir jo nutikimai“, kuri 2018 metais pateko į knygų paaugliams trejetuką.

Renginio pradžioje papasakota apie knygos autorių, pristatyta jo kūryba. Pasidalinę į dvi komandas vaikai energingai atsakinėjo į bibliotekininkės klausimus. Atsakant į klausimus įsivyravo pokalbis ir diskusija, netgi prireikė apginti savo nuomonę. Už teisingą ir išsamų atsakymą mokytoja ant pavasarinių beržų šakelių užkabino po raudonos ir mėlynos spalvos kiaušinukus, nes knygos pristatymas ir aptarimas vyko prieš Velykas.

Abi komandos labai įdomiai ir teisingai atsakinėjo į klausimus. Aptarus A. Jurašiaus knygą, jos personažus kilo klausimas, kokia mintis kilo perskaičius knygą. Kiekvienas renginio dalyvis išreiškė savo mintis. Vėliau, pasidalinę įspūdžiais, jie pabandė atlikti kūrybinę užduotį – nupiešti labiausiai įsimintiną knygos veikėją. Pabaigę piešti vaikai įrišo piešinius ir išleido knygutę „Piešiu knygos ,,Pypas ir jo nutikimai“ veikėjus“.

Jaunieji skaitytojai dalijosi mintimis apie knygos herojus bei jų patirtus nuotykius. Nestigo geros nuotaikos ir emocijų. Jie išsinešė ne tik daug įspūdžių, bet ir norą skaityti.

 

Ingrida Petrikauskienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Grabupių filialo bibliotekininkė;

Drąsutė Vaitkevičienė
Šilutės Žibų pradinės mokyklos
Grabupių skyriaus mokytoja

Spausdinti
Facebook komentarai