Tęsiasi projekto „Robotų ir savo krašto tyrinėtojai“ įgyvendinimas

Balandžio 17 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filiale surengtos edukacinės dirbtuvėlės „Numarginsiu kiaušinį“, kuriose dalyvavo Kintų pagrindinės mokyklos ikimokyklinio ugdymo grupės „Saulutės“ auklėtiniai ir vienos auklėtinės, Evitos Vyšniauskaitės, abi močiutės. Viena iš močiučių – žemaitė, kita – suvalkietė. Renginio dalyvės vaikus supažindino su Žemaitijos ir Suvalkijos krašto tradiciniais kiaušinių marginimo būdais.

Pasibaigus įdomiems pasakojimams vaikų laukė linksmoji dalis – margučių marginimas. Jie margino kiaušinius dviem būdais: vienkartiniuose rankšluosčiuose ir dekupažo būdu. Močiučių dėka vaikai galėjo patys išbandyti naujus kiaušinių marginimo būdus. Visi labai noriai darbavosi. Atkeliavo ir Velykų bobutė su lauknešėliu, kuri vaikams priminė, kad reikia būti geriems, paslaugiems, tvarkingiems, norint savo kieme sulaukti Velykų kiškio.

Jaunieji renginio dalyviai aplankė Kintų pagrindinės mokyklos ikimokyklinio ugdymo grupės „Boružiukai“ auklėtinių ir jų tėvelių parodą „Margutis“.

Edukacinės dirbtuvėlės „Numarginsiu kiaušinį“ ir paroda „Margutis“ parengta vykdant projektą „Robotų ir savo krašto tyrinėtojai“, finansuotą Lietuvos kultūros tarybos ir Šilutės rajono savivaldybės.

 

 

Vitalija Vyšniauskienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Kintų filialo vyresn. bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai