Kūrybinės dirbtuvėlės „Kartu su pavasario žingsniais laukiame Velykų“

Balandžio 17 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Grabupių filiale vyko kūrybinės dirbtuvėlės, dalyvaujant Šilutės Žibų pradinės mokyklos Grabupių skyriaus 2–3 klasių mokiniams.

Dirbtuvėlės prasidėjo šilutiškės Danutės Gromovienės kūrybinių darbų parodos lankymu ir naujos Indrės Pavilionytės knygos ,,Marmiai: Olis ir dažų kibirėlis“ pristatymu. Vaikai skaitė ištraukas iš knygos. Jie internete rado įdomų interviu su knygos autore ir jos broliu, kurie įdomiai buvo atsakę į žurnalistės klausimus.

Paskaitę naują knygą vaikai prisiminė įvairias technikas velykiniams darbeliams kurti. Artėjant Velykoms nuspręsta dažyti baltus kiaušinių trafaretus, naudojant guašą, akvarelę, bet ne spalvinant, o taškuojant.

Vaikai, pavartę knygą ,,Spalvų virtuvė“ iš serijos ,,Trys nykštukai“, su šypsenomis ėmė marginti kiaušinių trafaretus. Juos priklijavę ant medinių pagaliukų, susmaigstė į bibliotekoje auginamą knygų pievelę.

Kūrybinių dirbtuvėlių stalą puošė berželių šakos, simbolizuojančios atėjusį pavasarį, ir pasakų veikėjai ančiukas ir kiškis, meniškai vaikų suklijuoti iš geltonos ir pilkos spalvos popieriaus. Šios spalvos priminė saulės šilumą, pavasario laukimą. Visi pasidžiaugė savo kūrybiniais darbeliais ir bibliotekoje auginama knygų pievele. Dirbtuvėlių dalyviams palinkėta saugoti ir branginti gražias lietuvių tradicijas, kalbą ir knygas.

Ingrida Petrikauskienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Grabupių filialo bibliotekininkė

i

Spausdinti
Facebook komentarai