Sigutės Ach akvarelės liejimo pamokėlės

Balandžio 17–18 dienomis Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Vilkyčių ir Saugų filialuose vyko edukacinės akvarelės liejimo pamokėlės „Akvarelės bibliotekai“. Edukacinius užsiėmimus vedė dailininkė, knygų vaikams iliustruotoja ir knygų autorė Sigutė Ach.

Renginio pradžioje viešnia papasakojo, kaip iš spalvinių dėmių sukuriami tikroviški vaizdiniai, kaip sukant akvarelės liejinį ieškoma panašumų į konkrečius daiktus, gyvūnus, žmonių ar gamtos vaizdus. Tuos vaizdus ji paryškina juodu kontūru ir parašo savo jausmus ar viziją.

Pamokėlė prasidėjo dailininkės aiškinimu, kaip naudotis pateiktomis priemonėmis liejant akvareles, kaip išplauti teptuką, skambinant į indelio su vandeniu kraštus, ir laikyti jį šalia ant popierinės servetėlės. Sigutė Ach pademonstravo, kaip liejamos spalvos ant sušlapinto akvarelinio popieriaus, paaiškino, kad galima naudoti tik tris ar keturias spalvas kuriant darbelį.

Išklausę dailininkės pasakojimo apie akvarelės liejimo eigą, užsiėmimo dalyviai aktyviai įsijungė į veiklą. Popieriaus lapeliai vienas po kito buvo išmarginti spalvingomis dėmėmis. Kūrybinė nuotaika užplūdo ne tik vaikus, bet ir suaugusius.

Patyrusi menininkė patarinėjo vaikams, kaip gražiau ir įmantriau sukurti savo paveikslėlį, drąsiai lieti spalvas ir pasinerti į fantazijos pasaulį.

Pasibaigus kūrybiniam darbui dailininkė labai nuoširdžiai bendravo su vaikais, jų klausė, koks artimiausiu laiku įvyko geras ir malonus atsitikimas.

Atsisveikindama Sigutė Ach vaikams padovanojo po savo sukurtą atviruką, kuriame pasirašė. Sujaudinti paprasto ir nuoširdaus bendravimo jaunieji bibliotekos lankytojai su dailininke atsisveikino šiltu apsikabinimu.

Susirinkusieji grožėjosi Sigutės Ach akvarelių paroda, kuri eksponuojama Vilkyčių bibliotekoje.

Edukacinės akvarelės liejimo pamokėlės organizuotos vykdant projektą „Vaikų kūrybiniai prisilietimai“, finansuotą Lietuvos kultūros tarybos ir Šilutės rajono savivaldybės.

 

Palmyra Jančauskienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Vilkyčių filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai