Gamtos vaikas nuo Angaros

19-osios nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės, kurios šūkis „Ateik – sužinok ir išmok“, metu Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Katyčių filiale vyko verslininko Stanislovo Liepio fotografijų parodos „Gamtos spalvos Lietuvoje ir pasaulyje“ pristatymas, dalyvaujant autoriui.

Balandžio 25-osios popietę susirinkę bibliotekos bičiuliai klausėsi katytiškės Dianos Mickienės skaitomų eilėraščių apie pavasarį, atbundančią gamtą bei artėjančią Motinos dieną.

Skambant paukščių čiulbėjimui apie save ir parodą pasakojo fotografijų autorius Stanislovas Liepis. Jis gimė tolimame Krasnojarsko krašte, prie vienos didžiausių Sibiro upių – Angaros. Vaikystę praleido didingos Sibiro gamtos prieglobstyje. Būdamas aštuonerių kartu su tėvais grįžo į Lietuvą. Mokėsi Šilutės pirmojoje vidurinėje mokykloje (dab. Šilutės pirmoji gimnazija), baigė Lietuvos žemės ūkio akademiją. Dirbo Šilutės MSV, o vėliau įkūrė įmonę „STAMELA“, kurioje dirba iki šiol.

Stanislovas Liepis nuo pat jaunystės žavėjosi gamta, traukė kelionės. Būdamas gamtoje jis atsipalaiduoja nuo tiesioginio statybininko darbo. Keliaudamas suprato, kad nori užfiksuoti tai, ką mato, todėl nuolatiniu kelionių palydovu tapo fotoaparatas. Kelionėse pradėjo tikslingai stebėti ir fotografuoti Pamario, kitų Lietuvos vietovių ir kitų aplankytų kraštų (Karibai, Norvegija, Suomija, kt.) gamtą. Jis tai daro jau daugiau nei 10 metų, o paskutinius trejus metus visą dėmesį sutelkė paukščiams stebėti ir fotografuoti.

Šio gamtos stebėtojo ir fotografo tikslas – puoselėti savo kraštą, fiksuoti ir dokumentuoti jo išskirtinumą, perteikti tai fotografijose.

Popietės pabaigoje Katyčių seniūnas Jonas Lukošaitis padėkojo svečiui už išsamų ir vaizdingą parodos pristatymą, už bendradarbiavimą ir Katyčių bendruomenės rėmimą.

 

Marina Lodusova,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Katyčių filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai