Kai Tavo rankose – dangus

Balandžio 30 dieną Šilutės Fridricho viešojoje bibliotekoje svečiavosi viešnia iš sostinės, portalo „Aviacijos pasaulis“ vyr. redaktorė Vilma Jankienė, pristačiusi savo pirmąją knygą „Kaip aš mokiausi skristi“.

Autorė šią knygą sudarė iš publikuotų straipsnių žurnale. Šią knygą ji yra pristačiusi ir Vilniaus knygų mugės lankytojams. Žurnalistė yra gimusi ir augusi uostamiestyje, todėl antroji knygos pristatymo vieta buvo Klaipėda, po to – Kaunas, Jurbarkas, o antradienį – Šilutė.

V. Jankienė pasakojo, kad knygos turinys atskleidžia aviacijos paslaptis ir žavesį, tekstui nestinga tikslių techninių dalykų, tuo pačiu ir jos, kaip pradedančiosios pilotės, emocijų, patiriamų padangėje. Antroje knygos dalyje autorė pateikia savo pokalbius apie aviaciją su įvairių sričių žmonėmis: alpinistu Vladu Vitkausku, architektu Rolandu Paleku, dramaturgu ir rašytoju Gintaru Grajausku, menininke Nomeda Marčėnaite, rašytoju Vytautu Martinkumi, verslininku ir aktyviu kosmoso verslo propaguotoju Vladu Lašu.

Redaktorė dar pristatė paskutinį savo redaguojamo žurnalo „Aviacijos pasaulis“ popierinio varianto numerį. Jį  nuo šiol galima rasti tik  internetinėje erdvėje: https://www.aviacijospasaulis.lt/.

Šiltas ir jaukus bendravimas neprailgo, klausimų apie pilotavimą ir lėktuvus netrūko. Bibliotekininkės ypatingai džiaugėsi ir dėkojo už bibliotekai padovanotas knygas apie aviaciją. Skaitytojų joms tikrai nepritrūks, nes besidominčių aviacija Šilutėje netrūksta. Tad malonaus skrydžio ir Jums, mūsų skaitytojai.

 

Liuda Nausėdienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Skaitytojų aptarnavimo skyriaus bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai