Popietė „Skaitykime kartu“ Traksėdžių parkelyje

Gegužės 7-ąją, Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną, lygiai vidurdienį, Traksėdžių bendruomenė aktyviai įsitraukė į visuomeninę skaitymo akciją „Lietuva skaito‘2019“. Skaitymuose dalyvavo Šilutės M. Jankaus pagrindinės mokyklos Traksėdžių progimnazijos skyriaus ir Traksėdžių bendruomenės skaitovai.

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Traksėdžių filialo organizuoti skaitymai vyko parkelyje, šalia mokyklos. Bibliotekininkė visus susirinkusius pasveikino su Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos diena, pakvietė skaityti pasirinktas knygas ir skaitymo malonumu dalintis su kitais.

Vyresniojo amžiaus knygų bičiuliai daugiausia rinkosi pažintines knygas apie Lietuvos kraštą, jo istoriją. Jaunieji skaitytojai rinkosi nuotykių istorijas. Pradinių klasių moksleiviai ir mokytojai būreliais susėdę ant pievelės skaitė lietuviškas pasakas. Skaitė ir patys jauniausieji – ikimokyklinės grupės auklėtiniai, kuriems pasakas skaitė auklėtojos.

Pasibaigus garsiniams skaitymams vyko aktyvus pokalbis ir diskusijos  apie perskaitytas  knygas, visi dalinosi savo pamąstymais ir mintimis. Susidomėjimas šia akcija buvo didelis, daugeliui patiko knygų skaitymai po atviru dangumi.

 

Vida Pozniakovienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Traksėdžių filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai