Šyliškiai domėjosi, kaip gimsta „Šilokarčemos“ laikraštis

Gegužės 7-oji, Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos diena, paminėta Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Šylių filiale. Susitikime dalyvavo būrys šyliškių, kuriems buvo įdomu, kaip gimsta popierinis laikraštis.

„Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos diena primena carinės rusų valdžios represijas, kuriomis buvo varžomi kiekvienos tautos brandumą liudijantys ženklai – kalba, knygų leidyba, spauda, laisvas žodis. Šiandien žiniasklaidai ir visai žurnalistų bendruomenei tenka didelė atsakomybė vykdant savo misiją – informuojant visuomenę apie įvykius, vykstančius Lietuvoje ir užsienyje“, – susirinkusiems priminė bibliotekininkė Vida Mišeikienė. Netrukus ji pristatė „Šilokarčemos“ laikraščio projektų vadovę, Lietuvos Respublikos Seimo nario Alfredo Stasio Nausėdos padėjėją Lijaną Jagintavičienę, kuri daug metų dirbo korespondentės darbą , užėmė redaktorės pareigas Šilutės rajono ir Pagėgių savivaldybės nepriklausomame laikraštyje „Šilokarčema“.

Viešnia papasakojo apie pirmuosius savo žingsnius žurnalistikos link. Tai buvo dar tuomet veikusioje Ramučių pagrindinėje mokykloje, kuomet ji rūpinosi sienlaikraščio leidyba, o vėliau sukūrė ir laikraštį „Trintukas“. Besimokydama vidurinėje mokykloje ji irgi priklausė žurnalistų būreliui. Būdama studentė  darbus tęsė.

Susitikime kalbėta apie laikraštį ,,Šilokarčema“. L. Jagintavičienė papasakojo susirinkusiems, kaip rašomi straipsniai, kaip vyksta teksto rinkimo ir spausdinimo procesas, kol laikraštis pasiekia savo skaitytojus.

„Mes kiekvieną antradienį laukiame dvyliktos valandos, nes tuo laiku pašto darbuotoja atneša „Šilokarčema“, – atviravo šyliškės.

Linkėta laikraščiui ilgų gyvavimo metų, o redakcijai – nepritrūkti naujų idėjų ir aktualių temų.

 

Vida Mišeikienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Šylių filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai