Skaitymo skatinimo akcija „Skaitau ir augu!“ Inkaklių filiale

 

Birželio 5 d. Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Inkaklių filialas surengė baigiamąjį renginį skaitymo skatinimo akcijos „Skaitau ir augu!“.

Šią skaitymo skatinimo akciją surengė Inkaklių filialas bendradarbiaudamas kartu su Inkaklių pradine mokykla. Akcija vyko sausio-gegužės mėnesiais. Jos metu pradinių klasių mokiniais skaitė knygas, o bibliotekininkė specialiame stende žymėjo mokinių perskaitytų knygelių skaičių. Taip mokiniais galėjo stebėti kiek knygelių perskaitė kiti vaikai ir kiek perskaitė kiekvienas iš jų. Pasibaigus kiekvienam mėnesiui bibliotekininkė suskaičiuodavo kas daugiausiai perskaitė knygelių ir tris skaitytojus daugiausiai perskaičiusius knygelių apdovanodavo dovanėlėmis – knygomis, magnetukais ir šokolado plytelėmis. Tai skatino mokinius siekti didesnio perskaitytų knygelių skaičiaus.

Pasibaigus skaitymo skatinimo akcijai, bibliotekininkė susumavo visus rezultatus ir paskelbė tris mokinius, kurie daugiausiais perskaitė knygelių. Tai antrokai Justas ir Oksana bei trečiokas Kajus. Jiems įteikti padėkos raštai už aktyvų dalyvavimą skaitymo skatinimo akcijoje „Skaitau ir augu!“, knygelės, CD diskai su muzikiniu spektakliuku, šokolado plytelės ir atminimo dovanėlės. Visiems kitiems mokiniams taip pat padėkota raštais ir atminimo dovanėlėmis.

Per visą akcijos laikotarpį buvo perskaitytos 682 knygelės. Džiugu, kad į šią akciją įsitraukė visi pradinės mokyklos mokiniai, net ir tie, kurie retai paimdavo knygelę į rankas. Knygas skaityti ragino ir pradinės mokyklos mokytojos Petrutė Freitakienė bei Danguolė Volkova.

Renginio metu kiekvienas mokinys pasidalino mintimis apie įdomiausią perskaitytą knygą arba kokią knygą rekomenduotų perskaityti draugui. Tarp dažniausiai minimų buvo rašytojų Holly Webb, Kęstučio Kasparavičiaus, Tomo Dirgėlos, Ramunės Savickytės, Martyno Vainilaičio, pasakų knygos.

Pasibaigus vienai skaitymo skatinimo akcijai, birželio 1 d. prasidėjo kita – skaitymo iššūkis „Vasara su knyga!“. Jos metu per vasarą, nuo birželio 1 d. iki rugpjūčio 31 d. tereikia perskaityti vos 5 knygas pagal tam tikras temas. Skaitymo iššūkyje gali dalyvauti tiek suaugusieji, tiek vaikai. Inkaklių filialas kviečia skaitytojus registruotis internetu https://app.vasarasuknyga.lt/ arba atvykus į biblioteką ir dalyvauti skaitymo iššūkyje.

 

Daiva Milkerienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Inkaklių filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai