Kūrybos mugė F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje atvėrė duris vasarai

Birželio penktą dieną F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Vasaros kiemelyje vyko atvira kūrybos mugė su vietos kūrėjais – Beata Vaiteliene ir Danute Grikšiene (Macikų socialinės globos namai), tautodailininke Terese Lorančiene, bei bibliotekos darbuotojomis. Sudalyvauti šiame renginyje užsiregistravo Šilutės Pamario pagrindinės mokyklos mokiniai (mokyt. Virginija Macijauskienė, Laima Akucevičienė, Irma Kelpšienė). Vaikai galėjo save išreikšti keliose veiklose: keramikos, piešimo iš akmens dulkių, karpinių, Knygų žymeklių gaminimo ar medinių žmogeliukų spalvinimo dirbtuvėse.

Visi vaikai savo dalyvavimu prisidėjo prie jau ketvirtus metus inicijuojamos LR Švietimo ir mokslo ministerijos bei Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro iniciatyvos „Atverk duris vasarai“ atidarymo. Jos metu visą vasarą Šilutės Fridricho Bajoraičio viešojoje bibliotekoje vyks vasarojančių vaikų užimtumas.

Šilutiškiai bibliotekininkai atostogaujantiems bibliotekos lankytojams iš Šilutės miesto, rajono, Lietuvos bei užsienio pasiruošę suteikti įvairių galimybių prasmingam vaikų atostogų praleidimui. Šios iniciatyvos nuolatiniai lankytojai – Šilutės socialinių paslaugų centro vykdomo projekto „Mes visur kartu“ dalyviai. Kiekvienas iš jų čia ras gerą vietą įvairiapusiškam bendravimui su bendraamžiais: dalyvaus užsiėmimuose su elektronikos konstruktorių rinkiniais, naudodamiesi „Xbox“ kompiuterinių žaidimų konsole šoks su virtualiu šokėju, kops į viršukalnes, žais boulingą ir kitus interaktyvius bei stalo (bingo, kelionės po Europos šalis bei Lietuvą ir kt., ar gigantinius žaisimus (domino, šaškės, šachmatai, klasė ir kt.), vasaros kiemelyje mokysis valdyti bepilotes skraidykles (dronus), sužinos, kaip naudotis elektroniniu LIBIS katalogu (užsakyti, rezervuoti dokumentus, vykdyti dokumentų paiešką), dalyvaus interaktyviose viktorinose pasitikrins žinias prie interaktyvaus ekrano ir kt. Norintys užsiimti rankdarbiais dalyvaus įvairiose dirbtuvėlėse, nuo piešimo iki siuvinėjimo rankomis ar siuvimo mašina, bei kt.

Taip bibliotekoje veiks projektai – stovyklos „Jaunieji genijai – Lėlininkai“, „Knygos istorija: nuo rašto ištakų iki ekslibriso“ bei „Kūrybinių idėjų namelis“ (Lietuvos kultūros taryba, Šilutės rajono savivaldybė). Šios stovyklos užims apie 40 vaikų, jų dėka atostogaujantys vaikai ir jaunuoliai vasaros laisvalaikį praleis ypač įdomiai ir kūrybiškai. Prie šios iniciatyvos prisidės aktyvi savanorė, Šilutės Vydūno gimnazijos gimnazistė Austėja Bendikaitė.

Plačiai atvertos bibliotekos durys vasarai bus užvertos Mokslo ir žinių dieną, kuomet vyks šventinis renginys „Laisvalaikio piknikas“, kurio metu bibliotekininkai ir savanoriai pasiūlys daug smagių pramogų.

 

 

Vita Gerulienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Vaikų aptarnavimo skyriaus vedėja

Spausdinti
Facebook komentarai