Baltiškų ženklų įvairovė Vilkyčių filiale

Birželio 18 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Vilkyčių filiale vyko edukaciniai užsiėmimai „Baltiški ženklai“, kuriuos vedė odos meistrė Jūratė Mierkienė iš Priekulės. Užsiėmimo dalyviai susipažino su odos apdirbimo būdais bei įvairove ir pasigamino apyrankes.

Renginio pradžioje, Jūratė Mierkienė, supažindino su odų pavyzdžiais, kurios paruošiamos iš įvairių gyvūnų, paukščių ir žuvų odos. Vaikai turėjo galimybę pačiupinėti stručio kojos, gyvatės, žuvų odos pavyzdžius. Odos meistrė papasakojo, kad Islandijos saloje gyventojai užsiima įvairių žuvų odų apdirbimu. Oda plačiai naudojama baldų pramonėje, galanterijoje ir papuošalų gamyboje.

Odininkė parodė savos gamybos odos dirbinių gaminukus: apyrankes, auskarus, prisiminimų knygas, magnetukus, raktų pakabukus.

Užsiėmimo metu susirinkę dalyviai išmoko pasigaminti odines apyrankes su Baltiškais ženklais. Visas gamybos procesas prasidėjo nuo eskizų piešimo, vėliau raštai buvo atkartojami ant odos juostelių. Ornamentus spalvino akriliniais nenusiplaunančiais dažais ir priderino raištelius apyrankei.

Edukacinio užsiėmimo dalyviai buvo sužavėti galutiniu rezultatu, kadangi su oda dirbo pirmą kartą.

Edukaciniai užsiėmimai organizuoti vykdant projektą „Vaikų kūrybiniai prisilietimai“, finansuotą Lietuvos kultūros tarybos ir Šilutės rajono savivaldybės.

 

Palmyra Jančauskienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Vilkyčių filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai