Ugnės Lidžiūtės iliustracijų parodos pristatymas

 

Birželio 27 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Gardamo filiale vyko Vilniaus dailės akademijos grafinio dizaino studentės Ugnės Lidžiūtės iliustracijų parodos „Paukščiai ir gėlės“ pristatymas. Renginio, skirto miestelio šventei, metu dainavo Gardamo moterų vokalinis ansamblis „Aušrinė“ (vadovė Lina Balčiauskienė).

Lidžiūtė yra gimusi ir užaugusi Gardame, todėl tą dieną susirinkusiems gardamiškiams buvo ypač malonu dalyvauti jos parodos pristatyme. Visiems buvo įdomu daugiau sužinoti apie grafinį dizainą, atliekantį vizualinės komunikacijos funkciją. Grafinio dizainerio darbas yra susijęs su šriftu.

Parodos pristatymo metu susirinkusieji žiūrėjo U. Lidžiūtės sukurtą animacinį filmuką. Viešnia papasakojo, kaip gimė parodos iliustracijos, kiekviena iš jų turi savo istoriją. Parodos dalyviai galėjo stebėti, kaip naudojantis išmaniosiomis technologijomis gimsta iliustracijos, o moterų vokalinio ansamblio „Aušrinė“ atliekamos dainos šildė susirinkusiųjų širdis.

Laikas prabėgo nepastebimai, nes tarp savų visuomet gera. Renginio pabaigoje dalyviai padėkojo R. Lidžiūtei už smagiai praleistą laiką, palinkėjo tolesnės kūrybinės sėkmės.

 

Virginija Langienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Gardamo filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai