Pažintinė ekskursija į Reizgių kapinaites

 

 

 

 

 

 

 

 

Jau trečius metus iš eilės  Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Usėnų filialo bibliotekininkė grupei vaikų  rengia pažintinę ekskursiją ir edukacinį užsiėmimą iš  ciklo „Senosios Usėnų kapinaitės“.

Liepos 13 dieną ekskursijos dalyviai lankėsi Usėnų seniūnijos Reizgių kaimo pirmose kapinaitėse. Senosiose evangelikų liuteronų kapinaitėse buvo užfiksuoti ir užregistruoti nykstantys Mažosios Lietuvos architektūros objektai (kryžiai, paminklai), fotografuojami objektai, užrašomos epitafijos, nubraižytas Reizgių I kapinaičių detalus planas.

Kapinaitės prižiūrimos, tvarkingos. Jose yra dveji vartų stulpai, vieni su varteliais. Tvoros išlikę tik fragmentai. Iš viso aptiktas ir užfiksuotas 51 palaidojimas. Užpildytos 75 aprašų formos, padaryta 181 nuotrauka, nubraižytas detalus kapinių ir kapaviečių išsidėstymo planas, užrašyta ir nufotografuota 13 epitafijų.

Edukaciniame užsiėmime dalyvavo Usėnų pagrindinės mokyklos mokiniai: Audrius Jankantas, Austėja Virbalaitė, Ernestas Krepštekys, Mija Macaitė, Edvinas Jankauskas, Jokūbas Jankauskas ir Juknaičių pagrindinę mokyklą baigusi Karolina Jankantaitė. Jie dirbo atidžiai ir kruopščiai. Kai kas pirmą kartą, o kai kurie jau trečius metus dalyvavo pažintinėje ekskursijoje.

 

Onutė Miliauskienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Usėnų filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai