Robotukų turnyras Kintų bibliotekoje

Vasaros atostogų metu Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filiale labai retai būna  ramu. Čia visada pilna atostogaujančių vaikų. Vykdant projektą „Robotų ir savo krašto tyrinėtojai“ bibliotekoje vyksta robotikos dirbtuvėlės. Vasaros metu jos rengiamos beveik kiekvieną dieną.

Užsiėmimuose savo jėgas išbando vaikai, atvykę iš Klaipėdos, Vilniaus, Šakių, Kauno ir kitų miestų bei miestelių atostogauti pas gimines, gyvenančius Kintuose. Užsiėmimų metu vasarotojai mokosi konstruoti su „LEGO WeDo“ elektronikos konstruktorių rinkiniais. Vaikai mokosi ne tik konstruoti bei programuoti, bet ir projektuoti, įgauna kūrybiškumo, bendravimo, sprendimų ieškojimo, testavimo įgūdžių bei praktinės patirties.

Rugpjūčio 8 dieną Kintų bibliotekoje vyko robotikos užsiėmimuose sukonstruotų robotukų turnyras. Dalyviai patys kūrė ir konstravo savo robotus ir su jais linksmai varžėsi lenktynėse. Vieni robotai buvo greitesni, kiti judėjo lėčiau. Visi liko patenkinti išbandytomis technologijomis ir suradę naujų draugų. Visiems dalyviams įteikti saldūs prizai.

Robotikos užsiėmimai ir turnyras surengti įgyvendinant Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filialo projektą „Robotų ir savo krašto tyrinėtojai“, finansuotą Lietuvos kultūros tarybos ir Šilutės rajono savivaldybės.

Užsiėmimų dalyviai, įsijungę į šias veiklas, prisideda prie jau ketvirtus metus inicijuojamos LR Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos bei Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro iniciatyvos „Atverk duris vasarai“.

Vitalija Vyšniauskienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios
bibliotekos Kintų filialo vyresn. bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai