Vaikų užimtumo stovykla „Vasara aukštyn kojomis!“

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Inkaklių filialas prisijungė prie LR Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos bei Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro organizuojamos iniciatyvos „Atverk duris vasarai“ ir jauniesiems bibliotekos lankytojams surengė vasaros užimtumo stovyklėlę „Vasara aukštyn kojomis!“

Kodėl aukštyn kojomis? Todėl, kad kartais norisi viską daryti kiek kitaip. Vasarą bibliotekoje kiekvieną ketvirtadienį vaikai laiką leidžia kitaip piešdami, kitaip skaitydami, kitaip žaisdami.

Skaitymo, kūrybiniai, edukaciniai, informaciniai užsiėmimai vyko siekiant vaikams parodyti, kad tą pačią užduotį galimą atlikti vis kitaip. Pavyzdžiui, mandalas stovyklos dalyviai spalvino ne pieštuku ar teptuku, bet pirštais, knygas skaitė atsigulę ir nuo knygos vidurio. Vėliau visi kartu stengėsi atspėti, kaip prasideda pasakojimas ir kaip jis gali baigtis, o sudominusią knygą vaikai galėjo perskaityti namuose.

Jaunieji bibliotekos lankytojai kūrė atvirukus ir knygų skirtukus be žirklių. Jie žaidė įvairius žaidimus su knyga, kompiuterinius komandinius žaidimus, minė mįsles, atsakinėjo į painius viktorinos klausimus. Laimėjusios komandos turėjo sudainuoti pergalės dainą, o pralaimėjusios – draugystės dainą. Vaikai kūrė popierinių lėlių teatrą ir dar daug ką įdomaus veikė.Vasara jau baigiasi ir tikrai bus ką prisiminti.

Smagu, kad Inkaklių bibliotekoje lankosi ne tik vietos bendruomenės vaikai ir jaunimas, bet ir atostogų metu sugrįžę emigrantai. Jiems buvo netgi įdomiau susipažinti su lietuviškomis naujomis knygelėmis, žaisti lietuvių pamėgtus žaidimus, minti mįsles ir kt.

 

Daiva Milkerienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Inkaklių filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai