Prisiminta tradicinės kaimo šventės „Grajikit, Bikavos žiogeliai“ istorija

Rugpjūtis – darbingas mėnuo ne tik ūkininkams, bet ir Bikavėnų senųjų kaimo tradicijų kultūros centro darbuotojams, visai bendruomenei. Jie ruošiasi tradicinei kaimo šventei „Grajikit, Bikavos žiogeliai“.  Šia proga rugpjūčio 13 dieną bikavėniškiai buvo pakviesti į Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Bikavėnų filialą.

Senųjų kaimo tradicijų kultūros centro direktorė Marytė Matevičienė atvyko į biblioteką ir papasakojo apie kaimo šventę, kuri tapo tradiciniu muzikos festivaliu. Šiemet šventė vyks jau dvidešimt antrus metus, taigi direktorė tikrai turėjo ką papasakoti, o susirinkusieji ko paklausyti.

Kiekvienais metais į šventę atvyksta gausus būrys kapelų, kolektyvų, ansamblių ir muzikantų iš visos Lietuvos ir net gi iš kaimyninių šalių. Šventė visada prasideda mišiomis Šv. Roko koplyčioje, o svečiai ir saviveiklininkai iš mišių grįžta arklių traukiamomis brikomis.

Bibliotekoje eksponuojama šventės „Grajikit, Bikavos žiogeliai“ fotografijų paroda, kurią parengė Senųjų kaimo tradicijų kultūros centro kultūrinės veiklos vadybininkė Audrė Šalkauskienė.

 

Gintarė Bagdonienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Bikavėnų filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai