Viktorina „Jei nežinau, tai sužinosiu“

Rugsėjo 10-osios rytas Kintų pagrindinės mokyklos daugiafunkciame centre buvo triukšmingas, nes pradinių klasių mokiniai rinkosi į viktoriną „Jei nežinau, tai sužinosiu“. Renginys vyko įgyvendinant Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filialo projektą „Robotų ir savo krašto tyrinėtojai“, finansuotą Lietuvos kultūros tarybos ir Šilutės rajono savivaldybės.

Kiekvieną klasę  atstovavo penki žaidėjai. Jie burtų keliu sužinojo, kurioje komandoje žais. Dalyvavo penkios komandos: „Žalia“, „Geltona“, „Melsva“, „Raudona“ ir „Rožinė“. Kiekvienoje komandoje buvo po pirmoką, antroką, trečioką ir ketvirtoką, taigi jėgos buvo lygios.

Viktoriną sudarė keturios dalys po penkis klausimus. Klausimai buvo susiję su įdomiais istoriniais faktais apie Kintus ir jo apylinkes, gamtą, žmones, lankytinas vietas. Interaktyvaus žaidimo metu kiekviena komanda atsakinėjo į klausimus individualiai, naudodamasi programėle „Kahoot“.

Šio žaidimo principas – testo klausimai, į kuriuos reikia atsakyti kuo greičiau ir teisingai, o rezultatai matomi projektoriuje iškart po kiekvieno klausimo. Žaidimas yra nesudėtingas, nes nereikalauja specifinių žinių (atsakymus galima atspėti), tačiau yra azartiškas. Jį vesti labai paprasta, kadangi visi rezultatai skaičiuojami automatiškai. Projektoriaus ekrane pasirodo klausimas ir keturi galimi atsakymai. Jie pateikti skirtingų spalvų langeliuose, pažymėtuose ir tam tikra geometrine figūra, kad žaidime galėtų dalyvauti spalvinės regos sutrikimų turintys žmonės.

Perskaitę klausimą žaidėjai planšetiniame kompiuteryje turėjo pasirinkti teisingą atsakymą, kuris atitiktų tą patį langelį, kaip ir projektoriaus ekrane. Žaidimo esmė – teisingą atsakymą pasirinkti kuo greičiau, nes atsakymo greitumas žaidėjui prideda papildomų taškų.  Viktorinos metu po kiekvieno klausimo visoms komandoms pasirinkus atsakymą, bibliotekininkė klausimą ir atsakymą aptarė.

Daug džiaugsmo buvo atsakius teisingai ir šiek tiek nusivylimo prašovus pro šalį. Emocijos liejosi per kraštus.  Beveik viso žaidimo metu „Žalia“ komanda pirmavo. Atsakius į visus viktorinos klausimus ekrane  pamatėme tris komandas, surinkusias daugiausiai taškų: „Žalia“ komanda užėmė trečiąją vietą, „Raudona“ komanda – antrąją vietą, o labiausiai pasikausčiusi buvo „Rožinė“ komanda, kuriai atiteko pirmoji vieta.

Žaidėjai pasitikrino ir įtvirtino žinias, sužinojo naujų dalykų apie savo gimtąjį kraštą. Kiekvienas komandos narys buvo apdovanotas simboliniais prizais ir padėkomis. Visi dalyviai su nekantrumu laukia naujų viktorinų. Dėkojame savanorei Ugnei už pagalbą rengiant viktoriną ir Brigitai už įamžintas akimirkas.

 

Vitalija Vyšniauskienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios
bibliotekos Kintų filialo vyresn. bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai