Valandėlė vaikams „Čia pasakų ir knygų namai“

Ruduo turtingas ne tik grybais ir uogomis, lietumi ir spalvų gausybe, bet ir būsimaisiais skaitytojais, ateinančiais susipažinti su biblioteka bei joje saugomais turtais. Saugų J. Mikšo pagrindinės mokyklos pirmokėliai, lydimi mokytojos Dalios Kubilienės, rugsėjo 12 dieną apsilankė Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Saugų filiale, kuriame vyko valandėlė vaikams „Čia pasakų ir knygų namai“.
Kartu su vaikais aptarta, ką knygutės mėgsta, o ko – nelabai, diskutuota, ar duoti augintiniams jas skaityti. Jaunieji skaitytojai domėjosi, ar bibliotekoje yra didelių, mažų, storų ir plonų knygų. Visiems patiko knygos su garsais bei iškylančiais paveikslėliais. Kiekvienas norėjo palaikyti rankose ir pačią mažiausią bibliotekos knygelę.
Bibliotekininkė Rasa pakvietė vaikus  atlikti kūrybines užduotis. Pasivaikščioję po biblioteką ir apžiūrėję lentynose sudėtas knygas, vaikai nutarė tėveliams pasakyti, kad nereikia knygų pirkti, reikia jas skaityti bibliotekoje. Džiugu, jog sulauksime naujų skaitytojų.

 

Rasa Strumylienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Saugų filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai