Literatūros vidudienis vaikams „Susipažink su pasakų karalyste“

Rugsėjo 13-ąją Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Gardamo filiale vyko literatūros vidudienis „Susipažink su pasakų karalyste“, dalyvaujant Gardamo progimnazijos pirmos klasės mokiniams. Tai buvo pirmasis jų apsilankymas bibliotekoje.
Atėjęs ruduo  vėl sukvietė vaikus į  klases, prasidėjo naujieji mokslo metai. Pirmokėliams viskas nauja, nepažįstama, o norint kažką pažinti reikia sužinoti, tai padaryti geriausiai padeda knygos. Jas surasti galima nuostabioje knygų karalystėje – bibliotekoje.
Šurmulys užpildė Gardamo biblioteką, kai į svečius atkeliavo pirmokai. Juos atlydėjo mokytoja Sonata Kurmienė. Pradžioje jie  apžiūrėjo biblioteką, vėliau – knygas, o jų ten yra gausybė. Vaikai sužinojo, kuriose lentynose sudėtos jų amžiui skirtos knygelės. Pradinukai išklausė, kaip reikia elgtis su knygomis: jas saugoti, gerbti, o tada jos padės nukeliauti į nuostabiausias pasakų karalystes, susitikti ir susipažinti su knygų personažais.  Vėliau pirmokai pasirašė Priesaikų knygoje ir išsirinko pirmąsias knygutes.
Pirmokėliai pradėjo naują pažinimo ir mokslo kelią. Knygos juos lydės visus mokymosi metus, o vėliau – visą gyvenimą.

Virginija Langienė,
Šilutės F. bajoraičio viešosios bibliotekos
Gardamo filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai