Praūžė protų mūšis „Mokytojau, ar žinai?“

Pasaulinė mokytojų diena kasmet minima spalio 5 dieną (daugelyje pasaulio šalių), skirta pagerbti mokytojus. Pagal UNESCO, ši diena skirta pademonstruoti mokytojų indėlį į mokslą ir jo plėtrą. Tarptautinė mokytojų federacija „Education International“ skatina šią dieną paminėti visas pasaulio šalis. Kintuose šią gražią šventę paminėjome spalio 4 d.
Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filialas pakvietė  Kintų pagrindinės mokyklos 13 klasę – mokytojus, kurie tą dieną buvo mokiniais, ir emeritus dalyvauti protų mūšyje „Mokytojau, ar žinai?“
Dalyviai burtų keliu susiskirstė į komandas: „Žalią“, „Geltoną“, „Melsvą“, „Raudoną“ ir „Rožinę“. Interaktyvaus žaidimo metu kiekviena komanda atsakinėjo į klausimus individualiai, naudodamasi programėle „Kahoot“. Šio žaidimo principas – testo klausimai, į kuriuos reikia atsakyti kuo greičiau ir teisingai, o rezultatai matomi projektoriuje iškart po kiekvieno klausimo.
Protų mūšio metu buvo triukšminga, emocijos liejosi per kraštus.  Visi 13 klasės mokiniai liko patenkinti interaktyvia pamoka – protų mūšiu.  Dalyviai į kitas pamokas grįžo praturtėję žiniomis ir linksmai praleidę laiką. Žaidėjai pasitikrino ir įtvirtino žinias, sužinojo naujų dalykų apie savo gimtąjį kraštą. Mokytojų dienos proga kiekviena komanda  buvo apdovanota gėlėmis.
Vėliau vyko mokytojų dienos Dienos aptarimas, kurio metu užsiėmimų „Jaunųjų tyrėjų ekspedicija“ dalyviai pakvietė mokyklos bendruomenę pasižiūrėti filmuotą medžiagą, pristatė vykusias užsiėmimų veiklas.
Renginys vyko įgyvendinant Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filialo projektą „Robotų ir savo krašto tyrinėtojai“, finansuotą Lietuvos kultūros tarybos ir Šilutės rajono savivaldybės.

Vitalija Vyšniauskienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios
bibliotekos Kintų filialo vyresn. bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai