Vaikai bibliotekoje laiką leido su savo mielais augintiniais

„Kodėl vėluoji į biblioteką?“, „Reikėjo katinėlį papuošti“, – taip vaikams šnekučiuojantis Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Rusnės filiale spalio 8 prasidėjo popietė „Plaukuoti, plunksnuoti, ausyti ir uodeguoti“, skirta Pasaulinei gyvūnijos dienai paminėti. Vyko mieliausio augintinio rinkimai, keturkojų draugų piešimas, vaikų piešinių paroda, nugalėtojų apdovanojimas.
Darželinukai  pripiešė visą krūvą piešinių, kuriuose pavaizduoti jų augintiniai. Tai ir žuvelės, ir katytės, ir šuniukai, ir triušiukai. O bibliotekoje šio renginio buvo laukiama su nerimu. Svarstyta,  kaip pavyks suvesti į vieną patalpą amžinus priešus – kates ir šunis, tačiau viskas pavyko.
Vaikams papasakota apie Pasaulinės gyvūnijos dienos atsiradimą, apie nusipelniusius gyvūnus, kuriems net paminklai pastatyti, juk net į kosmosą pirmiausia skrido gyvūnai…
Mieliausi vaikams, aišku, yra savi augintiniai. Gal ne veisliniai, bet ištikimi, prisirišę prie savo jaunųjų šeimininkų, kartai ryte palydintys net iki pat mokyklos durų, paslapčiomis atsėlinantys po pietų ir laukiantys grįžtančių.
Nutilus šurmuliui nutarta, kad prizais, knygelėmis, bus apdovanoti visi, atsivedę savo augintinius į renginį. Neįmanoma išrinkti nugalėtojų. Juk kiekvienam šeimininkui jo keturkojis draugas pats gražiausias, pats mieliausias, pats protingiausias.
Vaikai išsiskirstė patenkinti, pasiryžę kitais metais atsivesti ne po vieną, bet visą pulką augintinių. O ir katės su šunimis, pasirodo, nors trumpam gali sugyventi ir nesipykti.

 

Auksė Čėsnienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Rusnės filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai