Knyga suvienijo vasarojančius skaitytojus

Šilutės Fridricho Bajoraičio viešoji biblioteka vasarą aktyviai įsijungė į Lietuvos apskričių viešųjų bibliotekų organizuojamą regioninę skaitymo skatinimo programą „Vasara su knyga“, kurios viena iš dalių yra akcija – varžytuvės „Skaitymo iššūkis“. Šią programą remia Lietuvos Respublikos kultūros ministerija.

Programos organizatoriai jau ketvirtus metus kvietė vaikus bei suaugusius skaityti ir dalyvauti minėtoje skaitymo iniciatyvoje, laimėti dovanėlių. Norintys įveikti vasaros „Skaitymo iššūkį“ turėjo perskaityti  5 knygas: lietuvių autoriaus, bibliotekininko rekomenduotą, apie keliones, knygą geltonu viršeliu ir knygą, kurios pavadinimas prasideda pirma dalyvio vardo raide. Ištisus tris vasaros mėnesius dalyviai dalinosi skaitymo džiaugsmu. Šiuo laikotarpiu visoje Lietuvoje buvo perskaityta 74 100 knygų, o Šilutėje – 700 knygų. Ši programa kasmet įtraukia vis daugiau knygos bičiulių. Vieniems vaikams skaitymas yra turiningas laiko praleidimas, kitiems – darbas, o tretiems tereikia mažos paskatos, pavyzdžiui, tokios kaip „Vasaros iššūkis“.

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos bibliotekininkai dalyviams, įveikusiems skaitymo programoje numatytas užduotis, spalio 11 dieną surengė padėkos vidudienį, kurio metu buvo įteiktos simbolinės dovanėlės, kiekvienas galėjo apsilankyti Lazerių kambaryje ir įveikti paruoštas užduotis. 2019 m. „Skaitymo iššūkio“ pagrindinis prizas – dviratis – iškeliavo į Šiaulių rajoną. Jį laimėjo trylikametis Emilis.

Kviečiame ir kitais metais visus, mėgstančius leisti laisvalaikį su knyga, aktyviai įsijungti į „Skaitymo iššūkį“.

 

Ilona Jonikaitė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Vaikų aptarnavimo skyriaus bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai