Skaitymai žemaičių tarme ir lėlių, papuoštų tautiniais drabužiais, gamyba

Spalio 23-iąją Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Bikavėnų filialo lankytojai buvo pakviesti į  garsinių skaitymų popietę „Žemaitiška tarmė vaikų lūpomis“, skirtą paminėti Žemaitijos metus.

Pasipuošę tautiniais drabužiais vaikai, bibliotekininkė ir keletas drąsiausių popietės dalyvių skaitė eiles ir pasakojimus žemaičių tarme iš skaitinių knygelės „Cirulielis“. Nors ir esame žemaičiai, tačiau pamirštame žemaitišką tarmę, todėl buvo sunku skaitant žemaitiškus kūrinius teisingai tarti žodžius, o vaikams – suprasti kai kurių žodžių  reikšmę.

Paskaičius žemaitiškai prasidėjo antroji popietės dalis, kurios metu Senųjų kaimo tradicijų kultūros centro kultūrinės veiklos vadybininkė Audrė Šalkauskienė ir edukatorė Eglė Bagdonienė pristatė naują edukacinę programą „Lėlytė maža, savom rankom pasiūta“. Jos išsamiai papasakojo apie lėlių atsiradimą, buvo įdomu jų klausytis, ne vienas sužinojo naujų dalykų apie lėles.

Popietė buvo skirta Žemaitijos metams, todėl edukatorės  susirinkusius mokė daryti lėlytes, papuoštas tautiniais drabužiais. Edukacinė programa išskirtinė tuo, jog darant lėles nenaudojamos adatos, visos dalys yra kerpamos ir rišamos.

Edukacinės programos pabaigoje visi bendrai nuotraukai nusifotografavo su pasidarytomis lėlytėmis.

 

Gintarė Bagdonienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Bikavėnų filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai