Iššūkis jaunimui – įveik save šią naktį

Spalio 25 dieną Laučių bendruomenėje vyko Helovinui skirtas renginys, kurį organizavo trys jaunimo atstovai – Rugilė Vasiliauskaitė, Akvilė Burzdžiūtė ir Nikas Dauskartas. Kiekvienas jų įdėjo savo darbo, minčių ir idėjų. Likęs jaunimas ir kiti bendruomenės nariai turėjo įveikti parengtas užduotis.

Renginys Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Laučių filiale prasidėjo nuo Helovino persirengėlių ir moliūgų įžiebimo. Pasigrožėję šviečiančiais moliūgais visi nukeliavo vidun švęsti Helovino. Renginį vedė Greta Lazoraitytė, kuri su vaikais žaidė žaidimus, uždavinėjo  klausimus apie šią šventę, apdovanojo baisiausiai atrodančius persirengėlius. Helovino vakarą vainikavo Akvilės paruoštas Tamsos kambarys, kuris buvo tikrai įspūdingas, nes vaikų riksmai tai patvirtino.

Toliau vakaras su vyresniojo amžiaus jaunimu persikėlė į naktinę erdvę, kur dalyviai šėlo visą naktį. Nikas su Rugile turėjo paruošę nemažai užduočių nakčiai. Viena iš jų buvo „Auksinis protas“, sudaryta iš keturių etapų. Klausimai sukosi apie Laučių kaimo gyventojus, istoriją ir veiklas. Nugalėtojas Nojus Šertvytis buvo apdovanotas bendruomenės įsteigtu prizu – statulėle.

Jaunimo naktyje buvo ir stalo žaidimų, turnyrų bei „Pragaro virtuvė“, kur savo sugebėjimus parodė dvi merginų komandos, turėjusios pagaminti patiekalą ir jį pristatyti.

Dalyviai buvo įvairaus amžiaus. Pasirodo, jiems labai reikia tokių renginių. Vieni įveikė šią naktį, kiti užsnūdo, bet visų veidus puošė šypsena. Ačiū organizatoriams ir dalyviams.

 

Sonata Dauskartė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Laučių filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai