Jaunieji skaitytojai sužinojo apie Nevalgymo Oželį

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Juknaičių filiale spalio 15 dieną vyko literatūros renginys „Aš – jaunasis skaitytojas“. Juknaičių pagrindinės mokyklos ikimokyklinio ugdymo grupės auklėtiniams pristatyta Ingos Gimbutienės knygutė „Dominyka ir Nevalgymo Oželis“. Tai mergaitės Dominykos istorija, kurioje įdomiai pateikiama populiari ir aktuali tema kiekvienai šeimai – sveika vaikų mityba.

„Vieną dieną nutiko labai keistas dalykas. Pas Dominyką apsigyveno Nevalgymo Oželis! Jo niekas niekada nematė: nei mama, nei tėtis, nei brolis Adomas. Nevalgymo Oželio neužklupo net ir mažoji sesytė Monika. Kur slėpėsi Nevalgymo Oželis, žinojo tik Dominyka…“, – tai ištrauka iš ikimokyklinukams pristatytos knygos. Jos autorė I. Gimbutienė rašo: „Ši knygelė apie meilę ir rūpestį, apie turimus įpročius, baimę įsileisti tai, kas nauja, apie netikėtą išeitį ir pažinimo džiaugsmą.“

Vienas iš pagrindinių knygos herojų yra Nevalgymo Oželis, įkūnijantis vaikų nenorą valgyti, atsirandančius „ožiukus“ prie stalo. Penkiametė Dominyka nedrįsta ragauti sveiko maisto ir pernelyg pamėgsta saldumynus. Nevalgymo Oželis to ir telaukdavo, nes jis labiausiai mėgo saldumynus, bandeles, ledus, bulvių traškučius ir limonadą. Bėgant laikui mergaitė nebebuvo tokia linksma, greitai pavargdavo. Ant vieno dantuko apsigyveno ėduoniukas. Jai dažnai skaudėdavo pilvelį. Netikėtas mergaitės ir fėjos Sveikatytės susitarimas padeda išvaryti Nevalgymo Oželį, atveria galimybę pažinti skonių ir kvapų pasaulį.

Pasiklausę šios istorijos vaikai papasakojo apie savo prie stalo atsirandančius „ožiukus“, kokį maistą mėgsta jų „nevalgymo oželiai“ ir pažadėjo žaisti žaidimą, kurį pasiūlė Dominykai fėja Sveikatytė.

Vaikai renginio pabaigoje pasigrožėjo Šilutės Macikų socialinės globos namų užimtumo grupės „Prie židinio“ kūrybinių darbų paroda „Ilgaamžio meno pavyzdžiai“ (vadovė Beata Vaitelienė). Jie pamatė, kad įdėjus laiko ir pastangų iš minkšto molio atsiranda gražūs ir unikalūs dirbiniai.

 

 

Rasa Vaičiulienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Juknaičių filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai