Bibliotekoje vyko „Senjorų dienos internete‘2019“

Spalio 21–25 d. vyko nacionalinė akcija „Senjorų dienos internete‘2019“, vykdoma įgyvendinant projektą „Prisijungusi Lietuva“: efektyvi, saugi ir atsakinga Lietuvos skaitmeninė bendruomenė“. Projekto tikslas – skatinti vyresniojo amžiaus žmones drąsiai jaustis skaitmeninėje erdvėje: susipažinti su skaitmeninių technologijų teikiama nauda ir galimybėmis, pažinti grėsmes bei netikras žinias, kritiškai vertinti informaciją, saugiai ir atsakingai naudotis aktualiomis e. paslaugomis, tvarkyti asmeninius dokumentus.

Šilutės F. Bajoraičio viešoji biblioteka kaip ir kasmet prisijungė prie šios akcijos bei kvietė visus, norinčius įgyti skaitmeninių įgūdžių, dalyvauti mokymų programose pažengusiesiems, stebėti projekto organizatorių paruoštas vaizdo transliacijas aktualiomis temomis, užduoti ir gauti atsakymus į rūpimus klausimus.

Pirmoji transliacija „Technologijų vitaminai“ supažindino su elektroninio recepto nauda, pateikė informaciją, kur ieškoti patikimos informacijos apie Lietuvoje registruotus ir kompensuojamus vaistus. Transliacijos viešnios pristatė technologijų naudą sportuojant.

Antroji akcijos diena kvietė keliauti patogiai ir pigiai. Tiesioginė transliacija „Pats sau gidas“ supažindino klausytojus, kaip naudojantis technologijomis yra planuojamos kelionės viešuoju transportu, nuosavu automobiliu ar lėktuvu, kaip rasti viešbučius, lankytinus objektus ar pramogas žemėlapyje. Ši tema labiausiai sudomino bibliotekos lankytojus, stebėjusius transliaciją.

Seminare „Bankas tavo delne“ Lietuvos bankų asociacijos atstovai ir finansų ekspertai pasakojo apie elektroninės bankininkystės naujoves, banką be kodų kortelių, programėlę „Smart ID“, dalinosi paprastais ir praktiškais patarimais, kaip tvarkyti savo pinigus moderniai bei saugiai.

Ketvirtosios transliacijos „Bendravimo mados“ metu aptarti šiuolaikiniai skaitmeninio bendravimo būdai, tendencijos, bendravimo virtualioje erdvėje privalumai ir trūkumai. Pranešėjai dalinosi patarimais, kaip socialiniuose tinkluose bendrauti ne tik smagiai, bet ir saugiai, o transliacijos pabaigoje senjorams paskelbtas konkursas.

Didelio susidomėjimo sulaukė penktoji akcijos tema „Išmanusis daržas“. Patarimais ir rekomendacijomis apie sodo paruošimą žiemai dalinosi dr. Algirdas Amšiejus. Buvo kalbama, kaip internetas, meilė daržui, sodui ir turima žemė sujungia bendruomenes.

Internetinių seminarų įrašai yra saugomi svetainėje „Prisijungusi Lietuva“, tad juos galima bet kada peržiūrėti.

Projektas „Prisijungusi Lietuva“ vyks iki 2021 metų. Jį įgyvendinant numatyta surengti įvairių veiklų senjorams, panašaus pobūdžio transliacijų, mokymų, kt. Sekite informaciją spaudoje, internete, teiraukitės Šilutės F. bajoraičio viešojoje bibliotekoje (I aukštas, Tilžės g. 10).

Projektas „Prisijungusi Lietuva“ finansuojamas Europos regioninės plėtros fondo ir Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšomis.

 

Akvilė Tamošiūnė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Informacijos skyriaus vyresn. bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai