Skaitmeninių lyderių, konsultantų ir bibliotekininkų mokymai. II ciklas

 

Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje spalio 31 dieną vyko skaitmeninių lyderių, konsultantų ir bibliotekininkų mokymai, organizuoti įgyvendinant projektą „Prisijungusi Lietuva“: efektyvi, saugi ir atsakinga Lietuvos skaitmeninė bendruomenė“. Mokymus vedė Klaipėdos apskrities viešosios I. Simonaitytės bibliotekos Informacinių išteklių vystymo skyriaus vyresnioji bibliotekininkė Viktorija Žilinskaitė.

Pirmojoje mokymų dalyje lektorė apžvelgė keturias pramonės revoliucijas, jų vystymosi ypatumus ir tempus. Pagrindinis dėmesys buvo skirtas ketvirtajai pramonės revoliucijai, kuri dažniausiai yra siejama su pažangiomis technologijomis: savavaldžiais automobiliais, dirbtiniu intelektu ir robotika, nanotechnologijomis, genų inžinerija, daiktų internetu ir kitomis. Šiandien ketvirtoji pramonės revoliucija kuria efektyvią žmogaus ir roboto superkomandą, sprendžiančią didžiausius šių laikų verslo iššūkius, o ateityje suteiks galimybių ir patiems vartotojams bendrauti su robotais. Antrojo mokymų ciklo metu lektorė supažindino su ateities technologijomis bei su skaitmeninėmis technologijomis kasdieniniame gyvenime ir darbe. Ji pasakojo, kaip skaitmeninės technologijos pakeis pasaulį bei kiekvieno žmogaus gyvenimą.

Antrojoje mokymų dalyje buvo aptarta skaitmeninių iniciatyvų sklaidos svarba ir poveikis, mokymosi Europoje ir Lietuvoje galimybės.

Šiais laikais telefone telpa kone visos priemonės, reikalingos kasdieninėje veikloje. Dieną pradedame žadintuvu, kuris yra telefone, bendraujame elektroninėmis žinutėmis, skaitome elektronines naujienas, užsakome ir perkame prekes internete, naudojamės navigacija, skaičiuojame žingsnius, klausomės muzikos ir t. t. Trečiojoje mokymų dalyje lektorė apžvelgė populiarias išmaniąsias programėles, kurios padeda planuoti kelionės maršrutą, rezervuoti viešbutį, maketuoti kvietimus, organizuoti renginius, atpažinti augalus, rasti nemokamo bevielio interneto taškus, netgi nusiraminti kartu su programėle, mokančia taisyklingai kvėpuoti ir atsipalaiduoti. Mokymų pabaigoje dalyviai pasidalino savo naudojamomis programėlėmis.

Projektas „Prisijungusi Lietuva“ finansuojamas Europos regioninės plėtros fondo ir Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšomis.

Akvilė Tamošiūnė,
Informacijos skyriaus vyresnioji bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai