Literatūros popietė „(Ne)paprastų knygų skaitymas“

Lapkričio 14-ąją Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Gardamo filiale rinkosi  Žemaičių Naumiesčio gimnazijos Gardamo progimnazijos skyriaus pradinukai, jų mokytojos  Sonata Kurmienė ir Virginija Lidžiuvienė. Tą dieną vyko literatūros popietė „(Ne)paprastų knygų skaitymas“, skirta  Salomėjos Nėries  115-osioms gimimo metinėms.

Filologas Vidmantas Valiušaitis taip rašo apie šią literatūros kūrėją: „Didelio talento poetė, bet vargu ar didelės išminties asmenybė, tapusi politinio manipuliavimo, privedusio iki  savo tėvynės ir jos žmonių išdavystės, auka. Įsidėmėtinas pavyzdys, kas atsitinka žmonėms, neturintiems mažiausių duomenų veikti politikoje ir  nepaisant  to – vis tiek į ją brendantiems.“

Paklausus susirinkusių pradinukų, ar yra girdėję  pasaką „Eglė žalčių karalienė“, pakilo rankų miškas. Visi girdėjo šią pasaką. Vieniems ją sekė mama ar tėtis, kitiems – senelis ar močiutė.  Mokiniai klausėsi (ne)paprastos pasakos, o poemos, kurioje S. Nėris atskleidžia lietuviško žodžio skambesį ir grožį. Išklausę pasakos-poemos „Eglė žalčių karalienė“ ištraukų, vaikai  piešė jiems patikusius personažus. Vieni piešė Eglę, kiti – jos vyrą Žilviną, o dar kiti – medžiais virtusius jų vaikus – Ąžuolą, Uosį, Beržą ir Drebulę.

Mokiniai svečiavosi nuostabioje pasakų karalystėje. Kiekvienos viešnagės bibliotekoje metu galima kažko pasimokyti, o tai padeda ugdyti  kūrybingumą  ir žmogiškąsias vertybes.

 

Virginija Langienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Gardamo filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai