Suaugusiųjų skaitmeninio raštingumo mokymai Pašyšių bibliotekoje

Sėkmingai įveikę projekto ,,Prisijungusi Lietuva“: efektyvi, saugi ir atsakinga Lietuvos skaitmeninė bendruomenė.“ pradedančiųjų mokymo programą Pašyšių bendruomenės nariai šį rudenį toliau tobulino  kompiuterinio raštingumo įgūdžius.

Spalio 23–25, 29–30 d.  ir lapkričio 6–8, 13–15 d. Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Pašyšių filiale vyko 6 valandų trukmės skaitmeninio raštingumo mokymai pažengusiems pagal mokymo programas: „Bendradarbiavimas TAU. Bendrauk ir dalinkis turiniu internete: Efektyvus laiko planavimas ir bendravimas“, „E. bendruomenės TAU: Atsakingas turinio publikavimas internete ir saugus naršymas“, „E. bendruomenės TAU: Būk aktyvus, unikalus ir verslus!“ ir „Karjeros galimybės TAU: Inovatyvus savęs pristatymas“.

Susirinkusieji mokėsi  saugiai naršyti ir publikuoti informaciją internete, rengti tekstinius dokumentus,  sužinojo, kaip atsakingai bendrauti ir bendradarbiauti e. paštu, susipažino su galimybe e. dokumentus laikyti virtualiose duomenų saugyklose bei bendrinimu, išmoko naudotis e. kalendoriais, kūrė savęs pristatymą tekstiniu formatu bei naudojant vaizdo priemones.

Sėkmingai užbaigusiems skaitmeninio raštingumo mokymų programą buvo įteikti pažymėjimai.

Projektas finansuojamas Europos regioninės plėtros fondo ir Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšomis.

Danutė Adomavičienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Pašyšių filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai