SAUGIŠKIAI „SPAUDĖ GAZĄ“

Praėjusių metų pabaigoje Lietuvos kultūros tarybai skyrus dalinį finansavimą Šilutės Fridriko Bajoraičio viešosios bibliotekos projektui „Bibliotekos sociumas“ (vadovė Sandra Jablonskienė, bibliotekos informacinio skyriaus vedėja), siekiamybė tapo kūnu ir pradėjo gyvenimą.

Tęstiniu projektu „Bibliotekos sociumas“ siekiama apjungti įvairių socialinių grupių, amžiaus, profesijų, išsilavinimo, požiūrių žmones. Žodžiu – visus bendruomenės narius telkti, stiprinti ir aktyvinti kviečiant jas į intelektualius žaidimus, protų mūšius, muzikinius ringus, varžybas, konkursus ir panašiai.

Lotynų kalbos žodis „sociumas“ reiškia socialinę aplinką, asmenybės formavimąsi ir elgseną. Asmeniui vystantis jo socialinė aplinka nuo šeimos, vaikų darželio, mokyklos plečiasi iki bendruomenės ir dar toliau. Socialinės aplinkos poveikis pavienio asmens socializacijai priklauso nuo jo įsitraukimo į tos aplinkos veiklą. Galima tik pasidžiaugti, kad šis bibliotekos projektas sulaukė palaikymo ir smagiai įsiliejo į bendruomenės renginius.

Saugiškiai tikrai nekantriai laukė lapkričio pabaigos, žinodami, kad galės susirinkti, linksmai ir intelektualiai praleisti laiką muzikiniame ringe „Spauskime gazą!”, sužinoti kažko naujo bei pasivaržyti tarpusavyje savo sukauptomis žiniomis. Projektas „Bibliotekos sociumas“ neabejotinai skatina prasmingą ir turiningą laisvalaikį tiek mokykliniam jaunimui, tiek vyresnio amžiaus žmonėms.

Renginio dalyvius pasveikino Saugų seniūnijos viešojo administravimo specialistas, laikinai einantis seniūno pareigas Kęstutis Sadauskas. Laikinasis seniūnas džiaugėsi, kad bendruomenė savo jėgomis ir lėšomis sugebėjo įrengti bendruomenės namų salę, kurioje vyks pirmasis viešas renginys bendruomenei. Dalyviams palinkėjo sėkmės.

Prie stalų „kautynėms“ susėdo septynios mišrios sudėties komandos, kurias atstovo moksleiviai – berniukai ir mergaitės, mokyklos mokinių tėveliai, Saugų ir Vilkyčių kaimų bendruomenės, senjorai. Pats renginys – muzikinis ringas, pasufleravo komandų pavadinimus. Muzikinius gamos garsus – Do, Re, Mi, Fa, Sol, La, Si.

Per valandą dalyviai įveikė keturis klausimų turus. Azartas ir geros emocijos kaitino ne tik „kautynių“ komandas, bet ir sirgalius.

Kaip ir pernai, visažiniais nugalėtojais pripažinta Saugų bendruomenės komanda Re, surinkusi net 20 taškų! Antroji vieta ir 17 surinktų taškų – Vilkyčių bendruomenės Do komanda. Trečioji vieta atiteko Saugų bendruomenės „Saugų artuma“ komandai Fa, taip pat surinkusiai 17 taškų, bet šiek tiek ilgiau galvojusiai ir delsusiai paspausti atsakymo mygtuką. Pralaimėjusių nebuvo – visos komandos gavo dovanų ir puikią nuotaiką.

Saugų bendruomenė nuoširdžiai dėkoja žaidimo organizatoriams – Šilutės Fridriko Bajoraičio viešajai bibliotekai, ypač žaidimo vedėjai Sandrai Jablonskienei, Saugų seniūnijai, Kintų Vydūno kultūros centrui ir visiems prisidėjusiems prie intelektinio renginio organizavimo Saugose.

 

Violeta Astrauskienė

Spausdinti
Facebook komentarai