Garsiniai skaitymai „Spalvotos knygelės“

Lapkričio mėnesį, kiekvieną trečiadienį, Šilutės  F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Traksėdžių filiale, bendradarbiaujant su Šilutės Martyno Jankaus pagrindinės mokyklos Traksėdžių progimnazijos skyriaus ikimokykline grupe „Boružėlė“, tradiciškai buvo rengiami garsiniai skaitymai „Spalvotos knygelės“, skirti skatinti skaitymą.

Pasakų klausymasis, jų skaitymas ir aptarinėjimas su draugais atveria vaikams visiškai kitą pasaulį, nepalyginamą su kompiuterinių žaidimų pasauliu. Norint pritraukti jaunuosius skaitytojus į biblioteką, reikia sudominti juos skaitymu nuo pat ankstyvos vaikystės. Tai pažintis su naujomis knygelėmis, garsinis pasakų skaitymas, žaidimai, piešimas.

Grupės „Boružiukai“ auklėtiniai yra labai smalsūs. Jie noriai vartė knygeles, rinkosi labiausiai patinkančias, kurias vėliau  bibliotekininkė su auklėtoja Lilija Venckiene garsiai perskaitė. Labiausiai vaikus sudomino pasakos „Raudonkepuraitė“, ,„Joniukas ir Grytutė“, „Vilkas ir septyni ožiukai“, „Katinėlis ir gaidelis“ ir kt. Didžiulį įspūdį visiems paliko Č. Torsono knyga  „Kikas“ apie indėniuką Kiką, kuris užsimano plunksnų savo galvai papuošti ir leidžiasi į pavojingus nuotykius, kad jų surastų. Nuošalyje nepaliktos ir naujos knygelės: Kakė Makė ir netvarkos nykštukas“, „Meškių istorijos“.

Garsinių skaitymų dalyviai, kai pavargdavo klausytis pasakų, galėdavo piešti, dėlioti dėliones ar tiesiog pasikalbėti. Prasminga ir nuoširdi Traksėdžių bibliotekos ir vaikų darželio bičiulystė padeda vaikams pamėgti knygas ir tapti bibliotekos skaitytojais.

Vida Pozniakovienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Traksėdžių filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai