Jaukus žiemos rytmetis bibliotekoje

Baigiantis metams į Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filialą sugužėjo Kintų pagrindinės mokyklos pirmokėliai. Mokiniai kartu su mokytoja Ilona Papieviene visą savaitę mokėsi karpyti snaiges, iš kurių bibliotekininkės paruošė parodėlę „Snaigės“. Ja gali grožėtis bibliotekos lankytojai.

Vėliau dalyviai buvo pakviesti į žiemos pasaką, kur vaikams papasakota apie pačią nuostabiausią žiemos šventę – šv. Kalėdas. Renginio metu prisimintos šios šventės tradicijos ir papročiai. Bibliotekininkė mokiniams skaitė parinktus eilėraščius apie žiemą. Mokinių paklausus, ar jie moka eilėraščių šia tema, pakilo rankų miškas ir kiekvienas norintis deklamavo išmoktas eiles, kurias paruošė Kalėdų Seneliui. Dalyviams vaizdžiai pasekta Salomėjos Nėries eiliuota „Senelės pasaka“.

Pastate, kuriame dabar yra įsikūrusi Kintų biblioteka, anksčiau buvo kino salė, tad vaikai pakviesti pasijausti kaip kino teatre ir pasižiūrėti naujametę pasaką „Kalėdų Senelis ir vilkas pilkas“.

Stebuklas įvyko, nes į biblioteką atėjo „žiema“ – pabiro sniego gumulėliai. Vaikai į namus iškeliavo pakilios nuotaikos.

Nijolė Justienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios
bibliotekos Kintų filialo  bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai